Objavljen raspored UFC 249: Je li ovo najjači program u povijesti?

Objavljen raspored UFC 249: Je li ovo najjači program u povijesti?

Edmir Škorić

Jedna od najjačih UFC-ovih priredbi u povijesti bit će održana u Jacksonvilleu.

Ova priredba održat će se 9. maja na Floridi unatoč pandemiji korona virusa. Program predvode Tony Ferguson i Justin Gaetghje u borbi za privremenu titulu lake kategoriji, a prije njih borbu za titulu u bantamu ima će Henry Cejudo i Dominick Cruz.

Na sredini prvog dijela eventua je borba i teškaški obračun Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika, a tu su još borbe Jeremyja Stephensa i Calvina Kattara te teškaški okršaj Grega Hardyja i Yorgana De Castra.

Sam Alvey i Ryan Spann odmjerit će snage u poluteškoj kategoriji, dok će u perolakoj kategoriji snage odmjeriti Charles Rosa i Bryce Mitchell, a onda u Oktagon ulaze Vicente Luque i Niko Price u borbi velter kategorije koja itekako obećava.

Na UFC 249 na Floridi pažnju privlače i okršaji Uriah Hall i Jacare Souze te okršaj bivše prvakinje Carle Esparze protiv najpopularnije borkinje Michelle Waterson. Tu su i borbe Aleksei Oleinika i Fabricija Werduma te Donalda Cerronea i Anthonyja Pettisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi