UFC se vraća u maju!

9. maja povratnički event

UFC se vraća u maju!

Midhat Šljivak

Najveća MMA organizacija UFC najavila je povratak borbama već u maju.

UFC 249 event koji se trebao održati 18. aprila, prvo u Brooklynu, a zatim i Californiji, otkazan je zbog koronavirusa, no on će se na kraju ipak održati.

ESPN je objavio kako se UFC vraća eventom 9. maja, a iako nema zvanične lokacije za borbu, pretpostavlja se da će to biti američka savezna država Florida.

Atletska komisija Floride, kao i vladajuće strukture, spremne su da dopuste organizaciju događaja uz mjere opreza i UFC će vjerovatno imati svoj povratnički event samo nekoliko sedmica po otkazivanju svih planiranih događaja.

Na UFC 249 eventu glavna borba večeri je ona za privremenog prvaka lake kategorije između Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea, a Henry Cejudo će branti titulu bantam kategorije protiv Domicina Cruza.

Također, za ovaj event potpisan je i ugovor za borbu fantastičnih taškaša Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti