Očekivano: Meč Khabib - McGregor porušio sve rekorde
Conor McGregor je "zlatna koka" UFC-a i to brojke jasno pokazuju. Sve priredbe na kojima je on bio dio showa su u vrhu po prodaji i nije nikakvo čudo što ga čelnici organizacije žele u velikim borbama

Prodato 2,4 miliona prenosa

Očekivano: Meč Khabib - McGregor porušio sve rekorde

Midhat Šljivak

Meč Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora očekivano je porušio sve rekorde kada je u pitanju prodaja prenosa.

UFC je objavio da je čak 2,4 miliona ljudi širom svijeta kupilo prenose preko njihove pay-per-view platforme i to je apsolutni rekord.

Prethodni rekord je također držao UFC 202 event u kojoj je nastupao McGregor. Bio je to revanš protiv Natea Diaza 2016. godine kada je prodano 1,6 miliona prenosa.

Na trećem mjestu je UFC 196 event na kojem su McGregor i Diaz imali prvi obračun sa 1,3 miliona prodaja, koliko je prodato i na UFC 205 i UFC 100.

Na četiri od pet priredi sa najvećom prodajom je učestvovao McGregor, jedino ga nije bilo na UFC 100 eventu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi