Fury i Usyk se sreli oči u oči: Niko bahatom Britancu nije napravio ono što je hrabri Ukrajinac!

U decembru ih čeka okršaj

Fury i Usyk se sreli oči u oči: Niko bahatom Britancu nije napravio ono što je hrabri Ukrajinac!

Admin Čaušević

Ukrajinski bosker Oleksandr Usyk sletio je u Rijad gdje će imati ulogu gledatelja na meču izmešu Tysona Furjya i Francisa Ngannoua. Došlo je i do susreta Ukrajinca i Britanca te su ti snimci postali viralni.

Usyk trenutni drži tri od četiri naslova prvaka u teškoj kategoriji i nema drugog cilja u bokserskom sportu osim dodavanja britanske WBC trake u svoju kolekciju.

Fanovii su bili oduševljeni kada su čuli da je par potpisao za borbu 23. decembra a uz pretpostavku da Fury bude nepovrijeđen u duelu sa kamerunskim Predatorom.

Ipak, postojala je šansa za da se Fury povrrijedin nakon što je Ukrajinac u zrak podigao 125 kilograma teškog Britanca. Obojica su djelovali oduševljeno što će se konačno boriti.

Usyk će u subotu biti pored ringa kako bi gledao borbu Furyja i Ngannnoua i nadat će se da će njegov najveći rival sve riješiti brzo i da se neće povrijediti.

Oglasi

Ukrajinac koji je svoje pojaseve osvojio pobjedom nad Anthonyjem Joshuom već se počeo pripremati za decembarski okršaj i to u kampu u Španiji.

Za oko sedmica, postoji realna šansa da on ili Fury postanu prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa prije više od dva desetljeća.

Inače, promotor Bob Arum je ranije navoe kako će britanski bokser samo za meč s ukrajinskom mašinom inkasirati oko 200 miliona dolara.

"Ako pred Tysonom Furyjem kažete da će zaraditi 100 miliona dolara, naljutit će se. On smatra, a ja mislim da je u pravu, da će zaraditi mnogo više od toga, vjerovatno oko 200 miliona dolara", rekao je Arum.

Ta cifra je zaista nevjerovatna, ali je i dokaz da kada Saudijska Arabija želi nešto u svijetu sporta, to i lagano dobije nevjerovatnim ponudama.

Fury je ranije konstantno odbijao Usyka. Imao je nerealne zahtjeve za borbu, ali nije mogao pobjeći od cifri koje se nude, pa će svijet boksa dobiti prvog apsolutnog prvaka svijeta od 1999. godine.

Top Komentari

Mel_Glupson
Sto se ovaj nacist ne ide boriti za Ukrajinu mu njegovu ?? Pleše po partijama ,uziva u zivotu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi