Šampion svijeta gađa Ruse granatama
Veliki šampion se pojavio na frontu i odlučio je povećati moral ukrajinskim borcima (Foto: Screenshot)

Usyk u akciji

Šampion svijeta gađa Ruse granatama

M. Šljivak

Šampion svijeta teške kategorije Oleksandr Usyk (36) našao se ponovo na frontu kako bi podigao moral ukrajinskim borcima u odbrani države od ruske okupacije i lično je ispalio nekoliko granata na protivničke položaje.

Oleksandr Usyk odlučio je ponovo otići na front i podići moral ukrajinskim borcima koji se bore za odbranu Ukrajine od ukrajinske okupacije.

Šampion svijeta teške kategorije lično je odlučio ispaliti nekoliko granata prema protivničkim položajima. Sve je proteklo smijehom i borci su dobili dodatni moral.

"Oleksander Usyk je nešto posebno za naše borce na frontu. Dao im je određene savjete, poručio im je da se drže i da budu posvećeni odbrani države. On je prava inspiracija za sve", navodi se u saopštenju ukrajinske vojske.

Usyk je na početku rata bio i sam uključen u akcije. Stao je prvo u odbranu Kijeva i fotografisan je s oružjem na početku ruske okupacije.

Oglasi

On je tada poslao poruku kako ne želi nikog da ubija, ali da će u samoodbrani morati da reaguje.

"Ukoliko budu željeli da mi oduzmu život ili živote ljudi koje volim onda ću morati to da uradim. Ipak, to ne želim. Ne želim da pucam. Ne želim da nekoga ubijem, ali ako oni krenu mene da ubiju onda neću imati izbora nego da se branim i borim za svoj život", rekao je Ukrajinac.

Oleksandr Usyk je trenutno broj jedan teške kategorije. Čudesan je i neporažen u ringu i drži WBA Super, IBF, IBO i WBO pojas prvaka svijeta.

Titule je uzeo pobjedom nad Anthonyjem Joshuom, potom ih je protiv istog rivala i odbranio, te se sada pokušava realizovati meč s Tysonom Furyjem za titulu apsolutnog prvaka svijeta. Međutim, Britanac za sada bježi od borbe i teško je vjerovati da će se realizovati brzo.

Nekadašnji kralj cruiser kategorije i olimpijski šampion je u profesionalnoj karijeri odradio 20 borobi i svih 20 je dobio, od čega 13 nokautom.

Trenutno je Ukrajinac na svim listama broj jedan u svijetu boksa i svi jedva čekaju da se konačno desi meč s Kraljem Cigana.

Top Komentari

Barbarez9
Samo udri !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi