Nasmijani Saudijac najavio je nezapamćen spektakl u svijetu sporta i to u jednoj noći
Amer Abdallah najavio je veliki spektakl krajem godina u Saudijskoj Arabiji (Foto: Screenshot)

Ugovor od 400 miliona dolara

Nasmijani Saudijac najavio je nezapamćen spektakl u svijetu sporta i to u jednoj noći

M. Šljivak

Saudijska Arabija polako preuzima primat u svijetu borilačkog sporta i uskoro bi ova zemlja mogla biti centar kada je boks u pitanju. Za decembar se planira veliki spektakl četiri najbolja svjetska teškaša, a to je potvrdio i Amer Abdallah koji je zadužen za organizovanje vrhunskih sportskih događaja.

Kraljevina Saudijska Arbija odlučila je preuzeti globalni sport. Imaju u planu ogromna ulaganja u narednim godinama, a sve je počelo s dolaskom Cristiana Ronalda u ekipu Al Nassra.

Država za ugovor Portugalcu plaća 200 miliona eura godišnje, a krajem 2023. godine mogli bismo gledati i događaj vrijedan nestvarnih 400 miliona dolara.

Saudijska Arabija planira u istoj večeri organizovati borbe najboljih teškaša današnjice. Borili bi se Oleksandr Usyk protiv Tysona Furyja i Anthony Joshua protiv Deontaya Wildera.

Amer Abdallah koji je zadužen za organizaciju velikih događaja tvrdi da još uvijek ništa nije zvanično, no priznao je kako se razgovara o organizovanju ovog spektakla.

"Ništa nije zvanično. Razgovaramo sa svima, ali sve dok ne dođe naredba od princa, sve je to potencijalno. Imamo sa svima odlične odnose, borbe su veoma moguće, a ako princ odluči da želi borbe, potrudit ćemo se da ih dobije", rekao je Abdallah i nastavlja.

Oglasi

"Za sada nije ništa konkretno, za sada nema nikakvog zvaničnog dogovora. Uskoro ćemo imati određene najave borbi, imamo velikih najava. Je li išta 100 posto gotovo? Nije. Pokušavamo dogovoriti nekoliko različitih borbi, princ je izrazio želju da vidi četiri ili pet velikih događaja".

"To su borbe koje svijet želi vidjeti, a kraljevina Saudijska Arabija plaća vrhunski. Radimo neke stvari drugačije. Tražio je pet najvećih borbi, voli tešku kategoriju, ima odlične odnose s bokserima i nema nikakvih barijera da se organizuju ove borbe jer nismo vezani za bilo koga", poručio je on.

Kompletan 'paket' za organizaciju ovog velikog događaja koštat će oko 400 miliona dolara. Saudijci ne štede novac kako bi dobili ono što žele i sigurno da će i borci imati svoj ogroman dio kolača.

Tyson Fury i Oleksandr Usyk borili bi se za apsolutnog prvaka svijeta, dok bi meč Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera odlučio novog izazivača.

Nedavni pregovori između Furyja i Usyka propali su zbog prevelikih zahtjeva britanskog boksera, ali očigledno da Saudijska Arabija ima recept (novac) i za njega.

Top Komentari

kenny
Da im je samo zaraditi koju paru ****a ciganska, idi pomazi onom jadnom narodu u palestini pametnije vam je
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti