Ukrajinska mašina želi da se bori bilo kad i bilo gdje, ali neće ometati Joshuu i Furyja
Foto - EPA

Usyk čeka svoju šansu

Ukrajinska mašina želi da se bori bilo kad i bilo gdje, ali neće ometati Joshuu i Furyja

Midhat Šljivak

Ukrajinski bokser Oleksandr Usyk neće smetati Anthonyju Joshui i Tysonu Furyju da se bore za titulu apsolutnog prvaka svijeta.

Sjajni Ukrajinac je obavezni izazivač po WBO verziji, ali on nema namjeru da se gura i da kvari veliki obračun, no bit će spreman da izazove pobjednika meča i spreman je da se bori bilo gdje.

"Meni zaista nije bitno gdje će se meč održati. Znam da ću prirediti dobar šou. Velika Britanija bi mi bila favorit jer su tamo sjajni navijači", rekao je Usyk.

Ipak, spreman je da čeka svoj red u borbi za titulu. Želi pustiti Joshuu i Furyja da riješe stvari, a on bi rado u ring sa Deontayjem Wilderom.

"Ima dosta boksera sa kojima bih se volio boriti, poput Deontayja Wildera", rekao je Usyk koji je na taj način najavio da će izazvati nekadašnjeg WBC prvaka svijeta

Usyk je bio vladar cruiser kategorije. Bio je apsolutni prvak svijeta, a 2019. godine je prešao u tešku kategoriju, te je ostvario dvije pobjede i u karijeri je na omjeru od 18-0.

Top Komentari

Mele
Dobar je bokser, tehnika, brzina, samo mislim da je malo kasno dosao medju teskace i da mu fali kilograma za najvece uspjehe.AJ I Fury su veci zalogaj za njega.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti