Kod njega nema straha: "Pohlepni debeljko, ja prihvatam borbu"
Oleksandr Usyk spreman je prihvatiti samo 30 posto od borbe protiv Tysona Furyja kako bi se borio s njim za apsolutnog prvaka svijeta

Dolazi mu na noge

Kod njega nema straha: "Pohlepni debeljko, ja prihvatam borbu"

M. Šljivak

Prvak svijeta teške kategorije po verzijama WBA, IBF, IBO i Ring magazina, Ukrajinac Oleksandr Usyk (36), prihvatio je uslove koje je postavio Tyson Fury kako bi se njihova borba održala 29. aprila.

Oleksandr Usyk spreman je da se bori s Tysonom Furyjem 29. aprila u Velikoj Britaniji. Teškaški šampion svijeta želi ujediniti sve titule i nema problem da Kralju Cigana prepusti 70 posto zarade od meča koliko je Fury tražio za meč.

"Usyk, ti i tvoj tim možete dobiti 30 posto. Uzmi ili ostavi", poručio je Tyson Fury i dodaje:

"Ako ne želiš, bori se s Danielom Duboisom za nekoliko mjeseci i uzmi koji miliončić. Ako želiš pravu lovu, bori se s Kraljem Cigana. Počevši od danas, ponuda će se svaki dan smanjivati za jedan posto, sve dok ne prihvatiš. Ako ne prihvatiš borbu, bori se s Duboisom za dva miliona dolara", poručio je Fury.

Mnogi su odmah pomislili kako je ovo samo izgovor Kralja Cigana da ne dođe do borbe protiv fenomenalnog Ukrajinca.

Usyk nije previše čekao. Prihvatio je ponudu i spreman je da 29. aprila dođe na noge WBC šampionu u Englesku.

Oglasi

"Hej, pohlepni debeljko. Prihvatam tvoju ponudu o podjeli 70-30 za borbu, ali ako obećaš da ćeš dati milion funti ukrajinskom narodu nakon borbe", rekao je Oleksandr Usyk.

Sada je loptica prebačena na Tysona Furyja. Više nema izgovora da ne prihvati borbu i vidjet ćemo hoće li se naći u ringu s Usykom 29. aprila.

Oba borca trenutno su neporažena u profesionalnim karijerama. Fury je u karijeri odradio 34 borbe. Ima učinak od 33 pobjede i jednog neriješenog duela, dok je Usyk na omjeru od 20-0.

Oni su vlasnici svih pojasa teške kategorije. Borba za ujedinjenje i apsolutnog prvaka svijeta nešto je što čitav svijet želi vidjeti i samo je trenutno Fury sa svojim zahjtevima problem.

Podsjetimo, zbog novca i pohlepe Kralj Cigana je upropastio i meč protiv Anthonyja Joshue, koji bi bio jedan od najprodavanijih u historiji ovog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi