Nepobjedivo čudovište i trening mašina: Niko na svijetu ne može ono što radi Oleksandr Usyk

Čovjek je jednostavno čudo

Nepobjedivo čudovište i trening mašina: Niko na svijetu ne može ono što radi Oleksandr Usyk

M. Šljivak

Ukrajinac Oleksandr Usyk (35) ponovo je pobijedio Anthonyja Joshuu i ostao je šampion svijeta teške kategorije.

Fenomenalni bokser otplesao je 12 rundi protiv Britanca koji ponovo nije imao rješenje za šampiona i četiri pojasa ostaju u rukama Usyka koji je od jučer i šampion Ring magazina.

Usyk je istinska fizička zvijer. Ne puca od mišića, nije isklesan kao neki drugi sportisti, ali je vjerovatno spremniji od svih njih i za njega 12 rundi u ringu ne predstavljaju nikakav problem.

Ukrajinac je pravo čudovište kada je trening u pitanju. Njegov nekadašnji protivnik Derek Chisora, koji je bio u ekipi Anthonyja Joshue, otkrio je kako Usyk pliva pet sati bez prestanka i da je to samo dio napornih treninga.

Ni on nije mogao da vjeruje kakva mašina je ovaj čovjek. Ispričao je šta se dogodilo.

"Izlazio sam iz kupatila u hotelu, a vlasnik mi je rekao da sačekam jer ima iznenađenje za mene. Sjeo sam i odjednom čujem 'Derek, Deeeerrrrek'. Počeli smo pričati i rekao sam mu da izgleda umorno. Zatim mi je rekao da je upravo završio trening plivanja koji je trajao šest sati".

Oglasi

Nije Del Boy vjerovao u riječi šampiona sve dok nije vidio snimak.

"Rekao sam mu da laže i da ne postoji čovjek koji može plivati pet sati. Njegov trener mi je rekao da je to zaista istina i zatim mi je pokazao snimak iz tog ogromnog olimpijskog bazena. Jednostavno je išao gore - dole punih pet sati", priča Chisora.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CgJ3_W2MVxO/[/instagram]

Usyk je radio s poznatim trenerom Anatolijem Lomachenkom, ocem slavnog boksera Vasyla. On je imao treninge plivanja na otvorenom, kao i vježbe pod vodom za sve borce koji su radili s njim.

Trener Egis Klimas otkrio je još neke metode koje Usyk koristi, a koje niko drugi ne bi mogao izdržati.

Oglasi

"Ponosan sam što radim s njim. Mogu vam reći da u životu nisam vidio da neko vozi bicikl 100 kilometara na temperaturi od 45 stepeni. Nikad nisam vidio nikog da pliva pet sati dan prije press konferencije".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CeHLZrBNIwH/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CBp1ABvH6l6/[/instagram]

"Također, nikad nikog nisam vidio da zadrži dah ispod vode četiri minute i 40 sekunde. Kada ga pitam koji ti je vrag, šta to radiš, on mi kaže da zna da ima trenera iza sebe koji neće dopustiti da se uguši".

[instagram]https://www.instagram.com/p/BtyJ3Z2nSHP/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/By5O5rPIR7J/[/instagram]

Oleksandr Usyk je bez problema dobio svih 20 borbi u profesionalnoj karijeri. Nekadašnji je olimpijski šampion i vladar cruiser kategorije i očigledno je mašina kakva se ne viđa često.

Promo

Top Komentari

Mele
Imao je Joshua nekoliko rundi, gdje ga je uzdrmao, ali je Ukrainac na kraju, zadnje 3 runde razvalio umornog protivnika, kao i u prvom mecu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi