Ponosni Ukrajinac spreman ponovo 'školovati' Joshuu i imat će dovoljno vremena da se pripremi
Foto - EPA

Datum pomjeren za juli

Ponosni Ukrajinac spreman ponovo 'školovati' Joshuu i imat će dovoljno vremena da se pripremi

M. Šljivak

Ukrajinac Oleksandr Usyk branit će pojaseve prvaka svijeta teške kategorije protiv Anthonyja Joshue, ali zvaničan datum još uvijek nije poznat.

Oleksandr Usyk je u septembru prošle godine u Londonu 'školovao' Joshuu i uzeo mu je titule. Nakon kratkog slavlja stao je u odbranu Ukrajine od Rusije, no uspio je uz posebnu dozvolu izađi iz zemlje kako bi počeo pripreme za meč s britanskim bokserom.

Tačan datum revanša još uvijek nije poznat. Prvobitni datum 25. junu je očigledno otkazan i pretpostavlja se da će se Usyk i Joshua u ringu ponovo naći 23. jula.

To će dati sasvim dovoljno vremena šampionu svijeta da se potpuno pripremi za meč u kojem će za razliku od septembarskog obračuna biti favorit.

Nije poznata ni lokacija na kojoj će meč biti održan. Izvjesna opcija je Saudijska Arabija, ali neće biti iznenađenje ako to bude i Engleska.

"Pregovaramo s nekoliko gradova. Uskoro bi trebalo biti sve riješeno. Među opcijama je i Velika Britanija", saopštio je poznati promotor Eddie Hearn.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cb79KkVI5ae/[/instagram]

Usyk će sigurno biti pod velikim pritiskom gdje god da se borba održi jer će dio misli biti u njegovoj zemlji koja je napadnuta od strane Rusije. Ipak, nema dileme da će biti spreman da održi još jednu lekciju iz boksa britanskom Apolonu.

Čudesni bokser je u karijeri bez poraza i na omjeru je od 19-0, dok je AJ na omjeru 24-2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi