Pobijedio ili izgubio Anthony Joshua kući nosi nestvarnu cifru
Foto - Instagram

Od drugog meča s Usykom

Pobijedio ili izgubio Anthony Joshua kući nosi nestvarnu cifru

M. Šljivak

Anthony Joshua pokušat će vratiti titule prvaka svijeta teške kategorije od Oleksandera Usyka.

Nakon što je pred 70.000 navijača 25. septembra prošle godine Joshua 'naučen boksu' od ukrajinske mašine, AJ u novi meč ulazi s ambicijom povratka titula prvaka svijeta.

Usyk zbog rata u Ukrajini nije trenirao određeni period. Borio se za svoju državu protiv Rusa, ali je odlučio izaći iz zemlje i početi pripreme za dvoboj s britanskim bokserom.

Lokacija njihovog drugog meča nije poznata. Meč je zakazan za juni, a vrlo je moguće da će meč biti odrađen u Saudijskoj Arabiji.

Joshua će, tvrde engleski mediji, iz ovog meča izađi s nestvarnom cifrom. On će kući odnijeti, pobijedio ili izgubio, nevjerovatnih 100 miliona funti.

To je gotovo duplo veća cifra od zarade iz prvog meča kada je Joshua dobio nešto više od 50 miliona funti, a nadmašit će i najveću zaradu karijere od 100 miliona dolara, koliko je dobio 2019. godine u drugoj borbi protiv Andyja Ruiza.

Ovo je zaista nevjerovatan iznos posebno ako se zna da će pripasti bokseru koji nije šampion i koji je u ovom meču autsajder.

Poraz od Usyka u septembru prošle godine je drugi u karijeri Anthonyja Joshue kojeg je ranije pobijedio i Andy Ruiz JR. Britanac je na omjeru 24-2, dok je Usyk neporažen u 19 mečeva.

Top Komentari

user1639597140
Novac uredu ali će ga Ukrajinac poslati da spava
1 0
Mele
Ovaj bokser radi u talu sa kladionicama. Nespreman dosao protiv Ruiza, izgubio, uzeo ogromnu lovu. Izgleda da bas voli novac, ne da bude neporazeni sampion.Mada ga je Oleksander razvalio bas..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi