Wilder prozivao Tysona, pa dobio šmekerski odgovor
Foto: EPA

Wilder prozivao Tysona, pa dobio šmekerski odgovor

Midhat Šljivak

Prvak svijeta teške kategorije po verziji WBC Deontay Wilder odlučio je da "bocne" i velikog Mikea Tysona.

Nepobjedivi američki bokser je nedavno izjavio da bi bez problema "isprašio" Iron Mikea.

"Isprašio bih tog čovjeka bez ikakvih problema. Ne postoji bokser u historiji koji bi me mogao pobijediti", uvjeren je Wilder.

Međutim, američki novinari su uspjeli dobiti i kratku izjavu od Tysona. Nakon što su mu prenijeli Wilderove riječi, Mike je samo šmekerski odgovorio:

"Nisam baš siguran".

Tyson je jedna od najvećih legendi boksa svih vremena. Kroz kontroverznu karijeru odradio je 58 borbi od kojih je 50 dobio. Šest puta je poražen, a dva puta je meč poništen.

Wilder je trenutno na omjeru od 39-0, ali njegovi rivali realno gledajući nisu ni blizu Tysonovim iz najboljih godina karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi