Wilder: Joshua pronalazi izgovore da se ne bori sa mnom

Provokacije Britancu

Wilder: Joshua pronalazi izgovore da se ne bori sa mnom

Midhat Šljivak

Šampion svijeta u teškoj kategoriji po WBC verziji Deontay Wilder označio je čelne ljude organizacija IBF, IBO i WBA glavnim krivcima što Britanac Anthony Joshua izbjegava borbu sa njim.

Wilder tvrdi da je njegov tim pokušao sve da se dogovori dvoboj, ali da tim Anthonyja Joshue uvijek ima izgovore.

"Godinama sam bezuspješno pokušavao organizovati borbu. On i njegov tim konstantno pronalaze izgovore kako bi izbjegli borbu sa mnom. Čekao sam dvije godine, ali ništa se nije dogodilo. Ja želim Joshuu u ringu, ako je zaista šampion, pristaće", istakao je Wilder.

Američki bokser u ring ponovo ulazi u subotu i pred njim je najveći izazov u karijeri. Imaće borbu protiv Luisa Ortiza, dok Joshua 31. marta boksuje sa Josephom Parkerom.

Potencijalni obračun dvojice šampiona najavljuje se za ljeto u SAD, ali za sada borba nije ni blizu realizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi