"On nikad neće izgubiti meč, psihički je prejak"

Poznati trener vjeruje u Khabiba

"On nikad neće izgubiti meč, psihički je prejak"

Midhat Šljivak

Borilački svijet sa nestrpljenjem očekuje 6. oktobar.

Na ovaj datum zakazan je UFC 229 event u kojem će Khabib Nurmagomedov braniti titulu lake kategorije protiv najveće zvijezde i miljenika promocije Conora McGregora.

Mišljenja o tome ko će dobiti ovaj meč su podijeljena, a prvi trener Američke kikboks akademije (AKA) Javier Mendez uvjeren je kako Nurmagomedov neće izgubiti od McGregora, ali tvrdi i da nijedan meč do kraja karijere neće izgubiti.

"Zaista mislim da on nikad neće izgubiti meč. Zašto? Jer je psihički prejak i uvijek će naći ono što mu je potrebno da ostvari pobjedu. To uvijek čini i uvjeren sam da neće pristati na psihološke igre Conora McGregora pred borbu", rekao je prvi čovjek AKA tima Javier Mendez.

Nurmagomedov je trenutno na omjeru od 26-0 u MMA karijeri, a u UFC-u je dobio svih deset borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti