Overeem kroz video poručio: Daleko je od gotovog

Holanđanin nema namjeru odustati

Overeem kroz video poručio: Daleko je od gotovog

Legendarni holandski UFC borac Alistair Overeem nema namjeru okačiti rukavice o klin nakon novog poraza.

Podsjetimo, Overeem je, ne tako davno, imao priliku konačno da uzme pojac UFC pravak teške kategorije, ali je u borbi za titulu izgubio od Stipe Miočića.

Nakon toga je porazio Marka Hunta i Fabricija Werduma, ali to mu nije bilo dovoljno da ponovo izazove Miočića već ga je UFC poslao u ruke Francisa Ngannoua koji ga je nokautirao u prvoj rundi.

Jedan od sigurno najbolnijih poraza u njegovoj karijeri stigao je 9. juna kada je u Chicagu izgubio od Curtisa Blaydesa i na taj način se značajno udaljio od borbe za pojas. Mnogi su tada smatrali da je vrijeme da Overeem okači rukavice o klin obzirom da već ima 38 godina, ali on je kroz video prilog poručio da to ne dolazi u obzir.

U najnovijem izdanju njegovog dokumentarca "Reem 5", on u naslovu poručuje "Daleko je ovo od gotovog". Dakle, popularnog Reema ćemo još dugo gledati u kavezu, a ostaje nam da vidimo hoće li u budućnosti dobiti novu priliku da se bori za pojas šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti