Overeemova usna se oporavila u rekordnom roku: 'Sebi sam ponovo lijep...'

Holanđanin se osjeća dobro

Overeemova usna se oporavila u rekordnom roku: 'Sebi sam ponovo lijep...'

Holandski MMA borac Alistair Overeem u rekordnom roku se oporavio od užasne povrede koju je doživio na posljednjoj borbi protiv Jairzinha Rozenstruika.

Overeem je u posljednjim sekundama tog meča brutalno nokautiran i ostao bez dijela usne. Fotografije i video tog događaja obišle su svijet, a mnogi su se iznenadili kada su ovog borca vidjeli na današnjoj UFC priredbi u Busanu.

Overeem se pojavio gotovo kao nov i poručio da je sebi skoro pa ponovo lijep.

"Sebi sam već gotovo lijep opet. Lijep sam u usporedbi s onim kako sam izgledao prošle sedmice. To je samo desetak dana, mislim da izgleda odlično", kazao je legendarni borac.

Inače, Overeem smatra da sudac nije trebao prekinuti borbu u trenutku kada je on ostao bez usne.

"Bila je to dobra borba. Dobijao sam sve runde, ali sudija je prebrzo zaustavio borbu. Bio sam u nokdaunu, ali nisam bio izvan sebe. Odmah sam ustao na noge", istakao je Overeem prije nekoliko dana.

Legendarnog Reema zbog ove povrede narednih nekoliko mjeseci sigurno nećemo gledati u oktagonu, ali nema dileme da će on i dalje biti pri vrhu teške kategorije UFC-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi