Legendarni Overeem nokautirao Oleynika u prvoj rundi

UFC St. Petersburg

Legendarni Overeem nokautirao Oleynika u prvoj rundi

M. Šljivak

Legenda MMA sporta Alistair Overeem došao je do nove pobjede.

Na UFC eventu u ruskom St. Petersburgu holandski borac je u glavnoj borbi večeri nokautirao domaćeg borca Alexeyja Oleinika u prvoj rundi.

Oleinik je u ovaj meč ušao kao zamjena za Alexandera Volkova. Protiv Overeema ništa nije mogao i na kraju ga je Reem završio u prvoj rundi.

Ovo je legendarnom holanđaninu 45. pobjeda u karijeri i sada je na omjeru od 45-17-1, dok je Oleinik nakon dvije uzastopne pobjede doživio poraz.

Njegov trenutni omjer je 57-12-1, ali svakako mu treba odati priznanje jer je ovu borbu prihvatio tek prije nekoliko dana.

Treba istaći da je svoju UFC pobjedu zabilježio ruski borac Sergei Pavlovich.

Nakon što je u debiju poražen nokautom upravo od Overeema, večeras protiv Marcela Golma nije dopustio nikakvo iznenađenje i slavio je nokautom u prvoj rundi.

Tako se Pavlovich vratio na pobjednički put. Poraz protiv Overeema mu je bio prvi u karijeri, a sada je na omjeru od 13-1.

U priloženom videu pogledajte pobjede Overeema i Pavlovicha...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi