UFC-ova zvijezda sredila najboljih deset američkih marinaca kao da su mačji kašalj

Nevjerovatna snaga

UFC-ova zvijezda sredila najboljih deset američkih marinaca kao da su mačji kašalj

A. Čaušević

Paddy Pimblett je u posljednjih 12 mjeseci osvojio UFC svijet uzdižući se od generičkog borca u kavezu do jednog od većih imena u oktogonu.

Britanac poznat kao The Baddy, ima rekord od 19-3-0, uključujući i rekord 3-0 u UFC-u, a nijedna njegova borba nije trajala duže od dvije runde.

Svoj UFC karijeru počeo je u septembru prošle godine nokautiravši Luigija Vendraminija u prvoj rundi. Poslije toga uslijedila je pobjda u prvoj rundi nad Kazulom Vargasom zahvaljujući gušenju. Da bi na isti način pobijedio je Jordana Leavitta, ali ovaj put u drugoj rundi.

Nije otkrivena tajna o drastičnom debljanju kojem Pimblett podleže kada ne trenira za borbe, iako se uvijek vraća u vrhunsku fizičku kondiciju za svoj sljedeći okršaj u oktogonu nakon iscrpljujućeg treninga i dijete.

Trenutno, The Baddy nema dogovorenu borbu, iako se vratio u punom treningu u pripremama za borbu s još jednim takmičenjem u oktogonu.

Oglasi

Paddy The Baddy bio je na američkoj zapadnoj obali dok je pratio svoj trenutni režim treninga, a jedne prilike posjetio je i Camp Pendleton u Virginiji, bazu američkih marinaca.

Da biste bili marinac, morate biti nevjerovatno spremni i snažni, a pridruživanje vojsci nije lak poduhva, a Paddy se odlučio suočiti sa 10 marinaca uzastopno.

Nakon svake 'borbe' sljedeći marinac uskače i preuzima kontrolu. Neki su prošli bolje od drugih, ali svi su podlegli Pimblettovoj vještini, pri čemu je on natjerao svih 10 da tapkaju u nizu.

Nakon što je sredio svih 10 marinaca, Paddy je s njima razgovarao o raznim temama, iako je bio evidentno potrošen zbog silnih napora.

"Imam ravnotežu kao balerina i težak sam kao sumo hrvač. Znate na što mislim, ja sam čudak, pravi čudak", poručio je Pimblett marincima.

Oglasi