Parker se vratio pobjedama: Flores ipak nije nivo Joshue i Whytea
Novozelandski borac je uspio da sruši Amerikanca u povratničkoj borbi, trećoj u 2018. godini (Foto: EPA)

Nokaut u trećoj rundi

Parker se vratio pobjedama: Flores ipak nije nivo Joshue i Whytea

M. Šljivak

Nekadašnji WBO prvak teške kategorije Joseph Parker pobijedio je danas Amerikanca Alexandera Floresa nokautom u trećoj rundi.

Novozelandski bokser je pojas izgubio u martu ove godine kada ga mu je Anthony Joshua nanio prvi poraz u karijeri, a zatim je uslijedio i novi, mnogo teži poraz od sjajnog udarača Dilliana Whytea.

Sada je ipak dobio slabijeg rivala. Nije Flores nivo Joshue i Whytea, pa je pao već u trećoj rundi nakon sjajne serije udaraca novozelandskog borca.

Parkeru je ovo 25. pobjeda u karijeri (25-2), ali će proći dosta vremena prije nego što dobije priliku da napadne neki pojas.

Flores je sa druge strane na omjeru 17-2-1, a pored Parkera u karijeri je još poražen od Charlesa Martina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi