'Borba godine' poslužila za provokacije UFC zvijezdama
Foto - Screenshot

Yan prozvao Cejuda

'Borba godine' poslužila za provokacije UFC zvijezdama

Midhat Šljivak

Zakazani obračun između 18-godišnje internet senzacije Hassbulla Magomedova i njegovog 17-godišnjeg rivala Tajika Abdurozika privukao je veliku pažnju cijelog svijeta.

Ovi tinejdžeri stekli su veliku popularnost, posebno u MMA svijetu i svi jedva čekaju da vide njihovu borbu koja će pobjedniku donijeti 10.000 eura.

Duel Hassbullaha i Abdurozika iskoristile su i MMA zvijezde za provociranje protivnika, pa se tako bivši UFC bantam šampion Petr Yan okomio na Henryja Cejuda.

Cejudo se odlučio povući iz MMA sporta nakon što je u svom vlasništvu imao bantam i muha pojas UFC-a, a Yan ima namjeru da ga vrati i da se bori sa njim.

Zbog toga je omalenog Cejuda (163cm) odlučio isprovocirati videom suočavanja Hassbullaha i Tajika.

Oglasi

"Pobjednik će se boriti sa Henryjem Cejduom", napisao je Yan.

The Messenger je uzvratio prozivkom Yanu zbog načina na koji je izgubio pojas.

"To je bilo nisko. Nema potrebe da me udaraš koljenom ako sam već na podu", napisao je Cejudo aludirajući na diskvalifikaciju Yana na meču protiv Aljamaina Sterlinga.

Ruski borac je u tom meču napravio veliku glupost. Udario je protivnika nelegalnim koljenom u glavu i izgubio je pojas diskvalifikacijom.

Yan je trenutno u karijeri na omjeru od 15-2, dok se Cejduo oprostio uz omjer 16-2.

Top Komentari

Husrefbeg22
Nemojte djecu zlostavljati! Dok je svijeta bit ce i budala.
2 0
emanuelmacron
stoka ,gori su ocevi sto su umjesali djecu u ovo,nego da nije brade mladje bi izgledao od ovog debilcica.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi