"Plakao sam nakon njegovih udaraca! Da, natjerao je odraslog čovjeka da zaplače"

Bivši sparing partner o udarcima Mikea Tysona

"Plakao sam nakon njegovih udaraca! Da, natjerao je odraslog čovjeka da zaplače"

Midhat Šljivak

Čuveni Mike Tyson važi za jednog od najjačih udarača u svijetu boksa svih vremena.

Iron Mike imao je zaista brutalne završetke borbi i rijetko je ko uopšte smio da mu se suprotstavi u ringu, a u najboljim godinama s njim se nije radio sparing.

Nekadašnji teškaš Joe Egan otkrio je kako je često plakao nakon Tysonovih udaraca tokom sparinga i opisao je iskustva.

"Protiv njega se jednostavno moraš naučiti braniti. Kada te zaspe udarcima, ne znaš šta te udarilo, samo osjećaš bol. Boli se dobro sjećam", rekao je Egan i nastavio je:

"Nakon udaraca dolazi oteklina, a da biste sparingovali s njim morali ste nositi kacigu i ogromne rukavice. Također, ponekad smo nosili i zaštitu za rebra jer su njegovi udarci bili brutalni", otkriva Egan.

Ne krije da je često plakao zbog batina koje je dobijao u duelu s Mikeom.

"Mogao je ubiti čovjeka. Udarci su bili kao da vam lomi kosti. Vjerujte mi, mogao vas je teško povrijediti u ringu i natjerati vas da plačete. Mene je rasplakao dosta puta. Da, učinio je da odrastao čovjek zaplače u kampu".

Ipak, nakon svega Mike je ipak poštovao svoje sparing partnere. Uživali su s njim, a Egan tvrdi da je jedan od rijetkih koje Tyson nije rušio.

"Samo nekoliko ljudi nije rušio. To su Lennox Lewis. Evander Holyfield i ja".

Tyson je karijeru završio sa rekordom od 50 pobjeda i šest poraza uz 44 nokauta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi