Tysonovo imanje pretvoreno u crkvu: Ništa više ne sluti da je tu živio najbrutalniji čovjek svijeta

Prodao ju je zbog financijskih problema

Tysonovo imanje pretvoreno u crkvu: Ništa više ne sluti da je tu živio najbrutalniji čovjek svijeta

Midhat Šljivak

Mike Tyson je tokom karijere imao dosta uspona i padova.

Čuveni Iron Mike je 1986. godine postao najmlađi prvak svijeta teške kategorije svih vremena, a samo šest godina kasnije zbog silovanja je završio u zatvoru.

Ogroman novac kojeg je zaradio polako je nestajao, pa je 2003. godine proglasio bankrot. Ipak, izvukao se i danas uspješno vodi farmu marihuane koja mu donosi milionske prihode.

Zbog financijskih problema Tyson je u prošlosti bio prinuđen da proda imanje u saveznoj državi Ohio i doslovno ga je poklonio za milion dolara.

Imanje je jedno vrijeme potpuno propadalo. Sve je bilo zapušteno, ali nakon što ga je crkva otkupila, sada je renovirano i pretvoreno je crkvu.

Tyson je na ovom imanju imao sve što je želio. Bio je tu veliki jacuzzi, bazen, a tu su nastale i slavne fotografije s tigrovima.

Danas je sve pretvoreno u crkvene prostorije i ništa ne podsjeća da je tu nekada boravio najbrutalniji čovjek na planeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi