Počelo je: Fury se proglasio kraljem teške kategorije
Foto: EPA

Nekadašnji šampion se vraća

Počelo je: Fury se proglasio kraljem teške kategorije

M. Šljivak

Tyson Fury (29) vraća se u ring u narednoj godini.

Nakon suspenzije zbog dopinga, nekadašnji šampion teške kategorije bi se već u aprilu mogao boriti, a potencijalni rivali su mu Dillian Whyte i Tony Bellew, iako on cilja Anthonyja Joshuu.

Ipak, na tu borbu će morati da sačeka i da se prođe uspješan povratak u ring. To mu međutim ne smeta da se proglasi kraljem teške kategorije.

"Neko se usudio da postoje četiri kralja, koji su neporaženi teškaši. Pored mene, tu ubrajaju Anthonyja Joshuu, Josepha Parkera i Deontaya Wildera, ali ja ću reći ovako. Tu su tri podanika i jedan kralj. Samo je jedan kralj teške kategorije, a to sam ja", rekao je Fury.

Posljednji meč Fury je odradio u novembru 2015. godine. Tada je pobijedio dugogodišnjeg vladara teške kategorije Vladimira Klička, a u karijeri je na omjeru od 25-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi