Počeo spektakl u Saudijskoj Arabiji: Filip Hrgović stigao do najveće pobjede u karijeri

Pobijedio Molinu

Počeo spektakl u Saudijskoj Arabiji: Filip Hrgović stigao do najveće pobjede u karijeri

M. Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović pobijedio je u Saudijskoj Arabiji Erica Molinu tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Do najveće pobjede u karijeri i odbrane naslova WBC internacionalnog prvaka svijeta hrvatski bokser je došao uvjerljivo protiv potpuno demotivisanog Moline.

Hrgović je žestoko krenuo na Amerikanca od prve minute. Dobro ga je pogađao, a u finišu prve runde je Molina bio dobro uzdrman, čak je i pao, ali je tvrdio da je dobio udarce u potiljak, no sudija nije reagovao

Molina se konstantno saginjao, izgledao je zaista očajno, a Hrgović je to maksimalno koristio.

Ipak, Molina se sredinom druge runde budi. Pogodio je nekoliko puta Hrgovića jako dobro, ali mu je hrvatski borac uzvratio, pa je konačno sudija odlučio i da mu broji nakon udarca u pleksus.

Međutim, preživio je Amerikanac i drugu rundu, ali ne i treću. Završio je Molina na podu i sudija je prekinuo meč.

Hrgoviću je ovo najveća pobjeda u karijeri, ukupno 10. i sasvim sigurno da je pred njim velika karijera.

Top Komentari

BobPaisley
...37 godina ovom Metuzalemu...pa ovaj Hrgovic samo neke penzionere mlati...mislim da mu je ovaj najmladji protivnik do sada,oni prosli su imali 40-50 godina svi,a pojedini su malo prije meca i prvi put vidjeli svjetlost dana nakon dugogodisnjih robija...
0 2
Matija Matko
Kakav je ovo naslov? Jel neko od vas iz redakcije gledao možda borbu?? Molina je staro gvožđe i u ovu borbu je ušao da zaradi novce pred penziju. A sto se tice njegovog boksa u ovom meču u rangu je sa amaterima. Zato bar se informišite sljedeći put prije nego napišete članak. Ako nam je država u qrcu ne morate biti i vi qrac.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi