Filip Hrgović uvjeren: Pobijedio bih Joshuu

Hrvatski bokser spreman za velike stvari

Filip Hrgović uvjeren: Pobijedio bih Joshuu

M. Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović uvjeren je da može pobijediti najveću boksersku zvijezdu današnjice Anthonyja Joshuu.

Hrgović nakon samo sedam borbi ima tituli WBC Interkontinentalnog prvaka svijeta i visoko kotira na bokserskim tablicama.

Uvjeren je Hrgović da bi mogao pobijediti Joshuu..

"Često zamišljam tu borbu. Mislim da ga mogu nadboksati, izluditi ga. Biću jako brz na nogama, imaću brze ruke i on to neće moći pratiti. Misliće da boksuje sa trojicom i biće izgubljen u toj borbi. Ja ću biti prebrz, mijenjaću smjerove, a imaću i jako dobru odbranu", rekao je Hrgović za SportKlub i dodao je:

"Neće me pogoditi svojim tenkovskim udarcima. Ne znam hoću li ga uspjeti nokautirati, ali ću ga nadboksati. Razoran je čovjek i svakog koga je pogodio sa čistom serijom udaraca je i nokautirao. Nadam se da me neće pogoditi. Vjerujem u svoju pobjedu.

Hrvat je posljednju borbu odradio 8. decembra kada je odlukom sudija pobijedio iskusnog Amerikanca Kevina Johnsona.

Top Komentari

Chupy
Prepotentan si i fantaziras, 3 runde i tapija si.
19 5
Dobar,Los,Zao
Jah,rekao je Bah,pa je pao u sevdah!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi