Poirier u meču kavav odavno nije viđen slavio protiv Hookera

UFC spektakl u Las Vegasu

Poirier u meču kavav odavno nije viđen slavio protiv Hookera

E. Škorić

UFC on ESPN 12 priredba ponudila je spektakl i meč za pamćenje.

Dustin Poirier se vratio pobjedama i nakon devet mjeseci pauze došao do trijumfa nad Danom Hookerom i to jednoglasnom odlukom sudija.

Teško je pronaći borbu koja je bila kvalitetnija i uzbudljivija od ove koja je održana protekle večeri u Las Vegasu. Bivši privremeni prvak je nakon 25 minuta konstatnog udaranja stigao do 26. profi pobjede i prve nakon što je u septembru prošle godine izgubio od Khabiba Nurmagomedova.

Upravo je sam Khabib ubrzo putem društvenih mreža čestitao svom rivalu na velikoj pobjedi.

U drugoj borbi večeri Mike Perry je pobijedio Mickeya Galla jednoglasnom odlukom sudija, a zanimljivo da je umjesto trenera u kutu imao svoju djevojku, koja ga je bodrila tokom cijele borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti