Poirier spreman da ponovo sruši Conora: Pokazat ću da nokaut nije bio slučajan
Foto - Instagram / Dustin Poirier

Devet dana do borbe

Poirier spreman da ponovo sruši Conora: Pokazat ću da nokaut nije bio slučajan

Midhat Šljivak

Dustin Poirier i Conor McGregor odradit će 11. jula treći meč u kojem ćemo saznati pobjednika ove trilogije.

Conor je prije sedam godina nokautirao Poiriera u prvoj rundi, da bi u revanšu početkom ove godine Dustin uzvratio nokautom u drugoj rundi.

Odmah su počeli pregovori o trilogiji. Ona je na kraju i dogovorena i sigurno nas čeka još jedan istinski spektakl.

Poirier želi dokazati da pobjeda iz januara nije samo slučajnost.

"Pokušat ću dokazati da pobjeda iz januara nije slučajnost, a on želi dokazati da je još uvijek bitan faktor i da želi biti šampion lake kategorije", rekao je Poirier.

Otkrio je američki borac kako je tražio borbu i u velter kategoriji, ali da su to UFC i Conor odbili.

"Pokušao sam dobiti borbu u kategoriji više. Želio sam se boriti na 77 kilograma jer nisam želio skidati na 70. Međutim, on i UFC su željeli borbu do 70 kilograma. To znači da će pobjedniko ve borbe dobiti priliku za napad na pojas", istakao je Poirier.

Trenutni prvak lake kategorije UFC-a je Charles Oliveira koji je nedavno nokautirao Michaela Chandlera u borbi za upražnjenu titulu nakon što se povukao vladar ove kategorije Khabib Nurmagomedov.

Poirier je u karijeri na omjeru 27-6-1, dok je Conor McGregor u karijeri ostvario 22 pobjede uz pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi