Ruski div ne želi homoseksualce u MMA sportu: Rekao bih mu da me ne dira tokom borbe
Foto - Instagram

Volkov sasvim iskren

Ruski div ne želi homoseksualce u MMA sportu: Rekao bih mu da me ne dira tokom borbe

M. Šljivak

UFC zvijezda Alexander Volkov (32) iskazao je jasan stav da ne bi volio da se nađe u oktagonu sa borcem koji je homoseksualac.

Ovaj 32-godišnji teškaš smatra da zdravog muškarca homoseksualizam ne bi trebao privlačiti i nada se kako među tom populacijom nema njegovih prijatelja.

"Kakav je moj stav prema homoseksualcima? Zdravog muškarca to ne bi trebalo privlačiti. Nadam se da ih nema među mojim prijateljima", rekao je Volkov.

Govorio je i o eventualnoj borbi protiv gej osobe u oktagonu. Ruski novinari su ga pitali da li bi jače udarao u tom meču?

"Da li bih jače udarao ako bih saznao da je moj naredni protivnik homoseksualac? Ne znam. Bio bih svakako iznenađen, ali rekao bih mu da me ne dira tokom borbe. Kao profesionalac bih se morao boriti, ali bih tražio od menadžera da me izvuče iz takve borbe", rekao je Volkov.

Oglasi

Ruski div (201) centimetar je u MMA karijeri na omjeru 33-8. Imao je neke impresivne nastupe i lako bi se moglo desiti da ga u narednom periodu vidimo kao jednog od izazivača za titulu.

Na tom putu prvi izazov mu je neporaženo francuski teškaš Ciryl Gane (8-0) sa kojim će se u oktagonu naći 26. juna.

Eventualnom pobjedom Volkov bi sasvim sigurno dobio šansu da izazove nekog iz samog vrha teške kategorije, a on je trenutno peti teškaš UFC-ove liste.

Ispred njega su na listi Curtis Blaydes, Ciryl Gane, Derrick Lewis, Stipe Miočić i šampion Francis Ngannou.

Top Komentari

thekupus
zamisli kolliko nesiguran u svoju seksualnost moraš biti da se bojiš da te ne dodirne gej osoba... ovaj div se samo boji da mu se ne svidi, očito
4 17
Fareus1921
Bravo Volkov!
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi