Potvrđeno: Anthony Joshua titule brani 28. oktobra

Protivnik Kubrat Pulev

Potvrđeno: Anthony Joshua titule brani 28. oktobra

M. Šljivak

Britanac Anthony Joshua braniće titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji 28. oktobra u Cardiffu.

Nakon dugih pregovora, odgađanja, odustajanja, te brojnih imena koja su se spominjana kao mogući rivali, na kraju je dogovorena očekivana borba.

Protivnik Anthonyja Joshue biće 36-godišnji bugarski bokser Kubrat Pulev, koji je imao pravo da izazove britanca kao mandatorni šampion IBF verzije.

Dogovor o borbi je potvrđen s obje strane. Joshua će u ring unijeti WBA, IBF i IBO pojas teške kategorije, a Pulev će mu nakon Vladimira Klička biti najveći okršaj karijere.

Podsjetimo, Joshua je u dosadašnjoj karijeri rušio sve protivnike. Ima omjer od 19-0, a posljednju borbu je odradio u aprilu, kada je u Londonu srušio velikog Vladimira Klička.

"Zahvalan sam Bogu na ovoj šansi. Nadam se da ću ispuniti san i postati šampion svijeta", rekao je Pulev nakon što je borba protiv Joshue potvrđena.

Bugarin u karijeri ima ukupno 26 borbi i samo jedan poraz. Doživio ga je upravo od Vladimira Klička i to 2014. godine u Hamburgu, kada je imao prvi napad na titule teške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi