Povratak Mikea Tysona mogao bi vrijediti više od milijardu dolara

Najavljuje se spektakl

Povratak Mikea Tysona mogao bi vrijediti više od milijardu dolara

Midhat Šljivak

Mike Tyson odlučio je da se vrati u ring serijom egzibicionih mečeva u kojima bi legendarni bokser pokušao što više novca skupiti u humanitarne svrhe.

Tyson vrijedno trenira za svoj povratak i izgleda zaista fantastično, a za njegovim uslugama vlada veliki interes širom svijeta.

Kao potencijalni rivali spominju se mnoge zvijezde. Među njima je i Tyson Fury, koji je navodno već prihvatio poziv za meč, zatim Evander Holyfield i nekadašnje MMA zvijezde Tito Ortiz i Wanderlei Silva.

Upravo Tito Ortiz smatra da bi Tysonov povratak izazvao pravi haos i da bi zarada od borbe mogla biti najveća u historiji boksa - spominje se cifra od oko milijardu dolara.

"Koliko se novca vrtilo u meču Conora i Mayweathera? Mislim da bismo mi mogli udvostručiti taj iznos", uvjeren je Ortiz.

A protivnika ćemo saznati uskoro. Fury je objavio jučer da je on prihvatio egzibicioni meč protiv Iron Mikea, ali i mnogi drugi tvrde da je poziv za meč stigao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi