Holyfield provocira Tysona: "Borba? Ako ga to pitam bit će da sam nasilnik..."

Čeka se reakcija Čeličnog Mikea

Holyfield provocira Tysona: "Borba? Ako ga to pitam bit će da sam nasilnik..."

Admin Čaušević

Evander Holyfield (57) i Mike Tyson (53) su proteklih sedmice oduševili javnost fizičkom transformacijom pa mnogi očekuju novi duel dvojice legendarnih boksera. 

Holyfield i Tyson planiraju povratak u ring kako bi prikupili novac za dobrtvorne svrhe. U planu je meč do tri runde.

Čelični Mike je prije nekoliko dana kazao kako je u opticaju nekoliko boksera, a da među njima nije čovjek koji ga je pobijedio dva puta 90-ih godina prošlog vijeka.

Holyifeld je poručio da je spreman za borbu ukoliko to Tyson želi, ali da slanjem izazova ne želi da se pretvori u nasilnika.

"Borba je moguća ako on želi. Ako ga pitam ispalo bi da sam nasilnik ako želim da se borim s nekim koga sam već dva puta pobijedio", kazao je Holyfield.

"Ne želim da stvorim taj pritisak da se borim protiv Mikea jer znam da ga mogu pobijediti. Ako me udari, vratit ću mu. To je suština boksa."

"Da sam u ringu s bratom kad bi me udari vratio bioh mu. Ako ne želite da bacam bombe, onda vam je bolje da ne bacate bombe", poručio je Amerikanac.

Holyfield se penzionisao 2014. godine, dok se Tyson posljednji put profesionalno borio 2005. godine kada ga je iznenađujuće pobijedio Kevin McBride.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Holyfield je uvijek bio bolji bokser, samo sto je Tyson uspješniji
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi