Produžene suspenzije Khabibu i McGregoru, no Dagestanac ima mnogo razloga za slavlje

Dobit će pola honorara

Produžene suspenzije Khabibu i McGregoru, no Dagestanac ima mnogo razloga za slavlje

E. Čaušević

UFC je danas potvrdio da se Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor još uvijek neće moći vratiti u kavez jer su produžene njihove suspenzije.

Khabib je pobijedio McGregora u Las Vegasu i odbranio pojas lake kategorije, ali je onda napravio pravi haos nakon što je preskočio kavez i krenuo da se tuče s trenerima irskog borca. UFC je odmah suspendovao obojicu, a Khabibu je čak blokirana uplata honorara od dva miliona dolara.

Ipak, Atletska komisija Nevade večeras je objavila da su suspenzije Khabiba i McGregora produžene, te da će trajati sve dok se ne završi istraga i postupak protiv njih, te da se moraju pojaviti na saslušanju 10. decembra u Las Vegasu. Također, odlučeno je da će Khabib ipak dobiti dio honorara s ove borbe.

Pet članova ove komisije glasalo je da se suspenzija produži, ali isto tako odlučili su da dozvole da se pola honorara isplati Khabibu. To znači da će Dagestanac dobiti milion dolara, dok je još milion pod blokadom.

Iz komisije su poručili da bi sigurno blokirali i honorar Conora McGregora od tri miliona dolara da su odmah vidjeli video kako je i Irac htio da preskoči kavez i uključi se u tuču. No, on je svoj honorar dobio odmah nakon borbe u punom iznosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi