Prvi čovjek UFC-a govorio o narednom rivalu Khabiba i najavio spektakl

Početkom 2020. protiv Fergusona

Prvi čovjek UFC-a govorio o narednom rivalu Khabiba i najavio spektakl

Predsjednik UFC-a Dana White govorio je o naredno rivalu za jednu od vodećih zvijezda organizacije Khabiba Nurmagomedova te je tom prilikom najavio pravi spektakl.

Svjetska MMA publika već nekoliko mjeseci priziva okršaj između Tonyja Fergusona i Nurmagomedova, a čini se da će se on desiti početkom 2020. godine.

"Dogovaramo taj dvoboj, to je očito sljedeći meč za Khabiba. Samo ga trebamo dogovoriti do kraja. Početak 2020. godine bi se trebao dogoditi", kazao je White.

Podsjetimo, Khabib je svoj posljednji meč odradio početkom septembra kada je u Abu Dhabiju pobijedio Dustina Poiriera. S druge strane, Ferguson se nije botio od početka juna kada je u Chicagu slavio protiv Donalda Cerrone. Khabib je u karijeri na omjeru 28-0, dok Ferguson ima omjer 25-3.

Inače, White je govorio i o UFC 244 eventu koji je po mišljenju brojnih fanova bio ugrožen zbog lažne doping afere Natea Diaza. Ipak, taj event će biti održan, a White kaže kako nikada nije ni bio ugrožen.

"Nisam nikada pomislio da će meč biti otkazan ili nešto tako. Iza kulisa se često susrećemo s mnogim takvim stvarima u sedmici eventa. Činimo to jako dugo. I sada se događaju razne stvari za koje javnost ne zna. Nate Diaz je odlučio to podijeliti s javnosti. Uvijek postoje stvari s kojima se moramo nositi. I zato smo jedni od najboljih koji se bave ovakvim poslom. Bitno je da svaki put riješimo problem i osiguramo da se meč na kraju i dogodi", kazao je prvi čovjek UFC-a.

Inače, UFC 244 event bit će održan ovog vikenda u New Yorku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi