To su te bosanske šake: Radivoje Kalajdžić razornim udarcima izbacio Kubanca iz ringa
Bokser koji je porijeklom iz Zenice sjajan je udarač (Foto: Screenshot)

Srpsko-američki bokser koji je rođen u BiH stigao do pobjede

To su te bosanske šake: Radivoje Kalajdžić razornim udarcima izbacio Kubanca iz ringa

M. Šljivak

Radivoje Kalajdžić upisao je 29. profesionalnu pobjedu, a protekle noći na Floridi u 10. rundi pao je Kubanac Sullivan Barrera.

Srpsko-američki bokser koji je rođen u Bosni i Hercegovini Radivoje Kalajdžić upisao je novi trijumf u profesionalnoj bokserskoj karijeri. On je u Plant Cityju (Florida) teško nokautirao kubanskog boksera Sullivana Barreru i to u posljednjim sekundama borbe.

32-godišnjak koji je rođen u Zenici bio je bolji borac tokom većeg dijela meča. Barrera je bio u krizi u četvrtoj rundi, ustao je nakon brojanja, a do tog trenutka je i on imao nekoliko jako dobrih napada.

Barrera je konstantno insistirao na otvorenim razmjenama, Kalajdžić je efektno pogađao iz kontri i na sudijskim karticama je imao prednost.

Kubanac svjestan da gubi meč krenuo je žestoko u rundama osam i devet. Imao ne dobre napade, da bi potom u posljednjoj rundi Kubanac završio izvan ringa nokautiran.

Oglasi

Kalajdžić je fenomenalnom serijom udaraca teško nokautirao 42-godišnjeg boksera i vrlo vjerovatno mu je okončao karijeru.

Ovo je Kubancu četvrti poraz u karijeri u kojoj ima 22 pobjede i četiri poraza. Imao je borbu za titulu prvaka svijeta poluteške kategorije protiv Dmitryja Bivola i nokautiran je u 12. rundi.

S trećim vezanim porazom karijera mu je vjerovatno završena. Povratak u ring definitivno bi bio suvišan.

Radivoje Kalajdžić s druge strane je sada na omjeru od 29 pobjeda i dva poraza. 20 borbi je završio nokautom.

Borbu karijere imao je protiv Artura Beterbieva. U maju 2019. godine s famoznim ruskim bokserom se borio za IBF pojas prvaka svijeta poluteške kategorije

Kalajdžić sada ima cilj da ponovo dođe u situaciju za borbu za pojas i na dobrom je putu da to ostvari.

Top Komentari

mujaga13
Zar ima srba u Bosni i Herzegovini zar oni nisu Bosansko Herzegovacki pravoslavci i Genocidasi
0 0
user1676286668
Jedino bosnasko u njemu je mjesto rodjenja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi