300 kila ubitačne moći i momci pred kojima koljena klecaju - Njihov obračun ostavlja sve u nevjerici

Reug Reug pobijedio Bombardiera

300 kila ubitačne moći i momci pred kojima koljena klecaju - Njihov obračun ostavlja sve u nevjerici

M. Šljivak

Senegalsko hrvanje sport je koji je izuzetno popularan u ovoj zemlji, ali i diljem Afrike. Momci koji se bore u arenama na pijesku istinske su zvijeri, a publika je prije dva dana mogla uživati u borbi dvojice velikih šampiona ovog sporta, danas i MMA boraca Oumara Kanea, poznatijeg kao Reug Reug i Serigne Ousmanea Die, poznatijeg kao Bombardier.

Oumar Kane (31) i Serigne Ousmane Dia (47) konačno su se obračunali u svom bazičnom sportu - senegalskom hrvanju. MMA zvijezde vratile su se kući kako bi u areni odradili svoj meč i odlučili o tome ko je bolji.

Gledaoci su pred sobom imali gotovo 300 kilograma ubitačne moći i silu kakva se ne viđa često u svijetu sporta. Rijetko bi se ko usudio ući s njima u borilište.

Obračun čuvenih Reug Reuga i Bombardiera nije trajao dugo. Jedan potez je završio posao, a na kraju je slavio mnogo mlađi Oumar Kane.

Kane je višestruki prvak u senegalskom hrvanju. Dominantan je u prethodnim godinama i nepobjediv je. Prije njega je šampion bio upravo i Dia.

Oglasi

Ove hrvačke zvijeri zajedno su u ovaj meč ušli s gotovo 300 kilograma. Bombardier je imao preko 160 kilograma na vaganju, a Reug Reug je imao gotovo 130.

Njihova snaga je zaista zapanjujuća. Rijetko bi ko imao šansu za pobjedu protiv jednog od njih u hrvačkom sportu i izgledaju zaista nestvarno.

Reug Reug i Bombardier započeli i MMA karijeru

Oba senegalska borca počeli su prije nekoliko godina i MMA karijeru i ona im se za sada kreće u dobrom pravcu, te imaju pozitivne skorove.

Oumar Kane ima omjer od šest pobjeda i jednog poraza. Jedini poraz upisao je od Kirilla Grishenka nakon udarca u vrat i ovaj meč je bio veoma kontroverzan.

Reug Reug je u ostalim mečevima bio veoma dominantan i lagano je dobijao rivale, a treba istaći da je dio promocije One Championship.

S druge strane Bombardier je na omjeru od pet pobjeda i jednog poraza. Međutim, sa 47 godina teško da će još dugo biti u MMA svijetu bez obzira na snagu koju posjeduje.

Jedini koji je pobijedio ovog senegalskog hrvača je čuveni poljski snagator Marius Pudzianowski. Obrukao je Bombardiera i dobio ga je za samo 18 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije