Hrvat sa stomakom do poda stao ispred ogromne zvijeri - Nije se dobro proveo

Bombardier savladao Ernesta Ivandu

Hrvat sa stomakom do poda stao ispred ogromne zvijeri - Nije se dobro proveo

M. Šljivak

Poljsko-hrvatski reper Ernest Ivanda (45) okušao se u borilačkom sportu, a ispred sebe je popularni Red imao senegalsku zvijer od 150 kilograma Serignea Ousmane Diu. Brzo je Senegalac završio posao i stigao je do pobjede.

Ernest Ivanda nije posebno poznato ime na Balkanu. Radi se o poljskom reperu hrvatskog porijekla, a njegov otac je bivši vaterpolista Mladen Ivanda.

Ovaj 45-godišnjak odlučio je da se pored muzike isproba i u borilačkom svijetu. Prihvatio je meč protiv dvije godine starijeg i u borbama mnogo iskusnijeg Senegalca Serginea Osumana Die.

Nije mu tu bio previše pametan potez. Zvijer od 150 kilograma ubrzo je bacila Ivandu na pod, uslijedila je serija teških udaraca i pobjeda za poznatog Bombardiera kojem je ovo peti trijumf u šest odrađenih mečeva.

Oglasi

Ivandi ipak treba odati priznanje što je uopšte ušao u oktagon s ovakvom zvijeri. Ne može se reper pohvaliti nekom posebnom snagom i tu je samo zato što je ogroman.

Pustio je stomak do poda, ima sasvim dovoljne karakteristike da se upusti u ovakve borbe, no Dia je ipak bio prejak u ovom slučaju i sve je brzo završio.

Ernest Ivanda je veoma popularan reper u Poljskoj. Nosi nadomak Red, a prije nekoliko godina je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju istakao da mu je Hrvatska u srcu.

"Hrvatska mi je sve. Premalo je reći da sam zaljubljen u tu zemlju", govori Ivanda koji je veliki navijač splitskog Hajduka.

"Je li mi Hrvatska draža od Hajduka? Nije to isto, Hajduk je religija, njemu se klanjam i za njega živim", istakao je Ivanda.

On je tako izgubio svoj debitanski MMA meč, dok je s druge strane popularni Bombardier na omjeru od pet pobjeda i jednog poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi