Najteža borba svijeta završena je za samo 43 sekunde
Foto - Screenshot

Dia nokautirao Zuluzinha

Najteža borba svijeta završena je za samo 43 sekunde

M. Šljivak

Najteža borba svijeta između brazilske MMA legende Zuluzinha i Senegalca Serginea Ousmanea Die okončana je nakon samo 43 sekunde.

Pobjedu je tehničkim nokautom u prvoj rundi odnio senegalski hrvač. Nakon razmjene udaraca na otvaranju runde Zuluzinho je ubrzo završio na podu, a Senegalac se tamo najbolje snalazi.

Snažnim udarcima ovaj borac završio je protivnika i upisao je vjerovatno i najveću pobjedu u relativno kratkoj MMA karijeri, koja traje samo četiri godine.

'Bombardieru' je ovo bila peta borba u karijeri. Ovaj 46-godišnjak je upisao svoju četvrtu pobjedu, a ima i jedan poraz i to od čuvenog poljskog snagatora Mariusza Pudzianowskog.

S druge strane dvije godine mlađi Zuluzinho odradio je svoju 27. borbu. Ovo mu je bio 12. poraz, ima 14 pobjeda i jedan no contest meč.

Ovaj meč vjerovatno je jedan od najtežih svih vremena u MMA sportu. Borci su pred vaganje imali nestvarnih 351,6 kilograma. Kada su stali na nju vaga je doslovno eksplodirala.

Wagner da Conceicao Martins, alias Zuluzinho, ušao je u meč sa 199 kilograma. Nikada ranije nije imao toliku kilažu, no i s druge strane je imao istinsku zvijer.

Oglasi

Kilaža senegalskog hrvača iznosila je također impresivnih 152,6 kilograma. Međutim, on je za svoju težinu mnogo pokretljiviji od Zuluzina i u tome su mu pomogle godine iskustva u senegalskom hrvanju.

Tamo je bio veliki šampion. Osvojio je brojne turnire, da bi se 2018. godine po prvi put odlučio okušati u mješovitim borilačkim vještinama.

Za sada mu ide dobro. Njegovi gabariti mu otvaraju vrata brojnih promocija, ali problem su godine jer je već odavno duboko ušao u petu deceniju života.

Pogledajte kako je izgledao večerašnji duel između ovih superteškaša.

Top Komentari

SarajFK
Nesto slicno kao kada bi 2 divlja krmka zatvorio u tor i pustio ih da se hampaju.
3 1
Mele
Tralje govana izaslo u ring, pokrenuti se ne moze, ovaj drugi bar ima misice, ali borba je smijesna, samo uzimaju lovu i sprdacina od MMA.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi