Čuvenog šampiona napala rijetka bolest ruke - Mnogi ne mogu ovako nešto ni pogledati
Nekadašnji prvak svijeta u dvije različite težinske kategorije morao je pod nož zbog naizgled bizarnog problema (Foto: Instagram)

Morao na operaciju

Čuvenog šampiona napala rijetka bolest ruke - Mnogi ne mogu ovako nešto ni pogledati

Midhat Šljivak

Čuveni bokserski šampion Ricky Hatton (44) podvrgnut je ozbiljnoj operaciji ruke koja je bila zahvaćena rijetkim stanjem koje se naziva Dupuytrenova bolest.

Legendarni Ricky Hatton morao je na operaciju ruke koja je bila pogođena rijetkom vrstom bolesti zbog koje njegovi prsti na ruci nisu mogli normalno funkcionisati.

On je imao takozvanu Dupuytrenovu bolest koja se očituje na dlanovima. Radi se o kvržicama ispunjenim kolagenom i dolazi do zadebljanja na šakama zbog čega se onemogući poravnanje prstiju s dlanom.

Najčešće su zahvaćeni četvrti i peti prst. Operacija je neizbježna kako bi se nastavile svakodnevne normalne aktivnosti, a upravo je Hatton morao 'pod nož'.

Iako je prošao kroz mnogo toga u karijeri, ovo stanje mu je napravilo najveće probleme jer je bio odvojen od treninga i dvorane na tri mjeseca.

Oglasi

"Zabavljao sam se dobro, ali jedva čekam da se vratim u dvoranu s momcima", napisao je Hatton i dodaje:

"Imao sam ozbiljnu operaciju zbog Depuytrenove bolesti. Nisam mogao udariti ili držati fokusere oko tri mjeseca. Sreća pa su moji bokseri završili borbe prije operacije".

"Za mene je ovo bio zabrinjavajući i frustrirajući period. Ogroman je to posao bio za tako malo i komplikovano područje na ruci. Spreman sam da se vratim i to je olakšanje", poručio je legendarni bokser.

Ricky Hatton nekada je važio za jednog od najboljih boksera svijeta. Bio je prvak svijeta u velter i poluvelter kategoriju i dugo je bio neporažen.

Prvi koji mu je uspio nanijeti poraz je čuveni Floyd Mayweather koji ga je zaustavio tehničkim nokautom, a do kraja karijere još su ga dobili Manny Pacquiao i Vyacheslav Senchenko.

Hatton je tako karijeru okončao s omjerom od 45 pobjeda i tri poraza, a nedavno je se nakon 10 godina vratio u ring kada je odradio egzibicioni meč protiv još jedne legende Marca Antonija Barrere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije