Sumnjiv uzorak doping-testa odlaže borbu Anthonyja Joshue?

Jarrell Miller imao pozitivan uzorak?

Sumnjiv uzorak doping-testa odlaže borbu Anthonyja Joshue?

M. Šljivak

Anthony Joshua se prema svemu sudeći ipak neće boriti protiv Jarrella Millerra 1. juna u New Yorku.

Iako je borba zakazana u legendarnom Madison Square Gardenu, neporaženi Britanac će očigledno morati da potraži novog rivala, jer je Miller imao sumnjive uzorke na doping testu.

Ovu vijesti je jutros na Twitteru objavio promotor Eddie Hearn, koji je napisao.

"Dobili smo dopis od VADA-e da postoji sumnjiv uzorak koji je uzet od Jarrella Millera 20. marta 2019. godine. Trenutno smo u kontaktu sa svim relevantnim ljudima i više informacija će biti poznato uskoro. AJ nastavlja da se priprema za 1. juni", napisao je Hearn.

Miller (23-0-1) je posljednju borbu imao u novembru kada je savladao Rumuna Bogdana Dinua, a u karijeri je kao i Joshua neporažen i to mu je donijelo šansu da se bori za titule.

Međutim, vrlo je moguće da od borbe na kraju ne bude ništa i da će Joshua morati da pronađe novog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti