'Posljednji car' otišao u historiju: Veliki Fedor nokautiran u posljednjoj borbi karijere
Čuveni Fedor ovacijama ispraćen u zasluženu borilačku penziju

Ryan Bader odbranio pojas

'Posljednji car' otišao u historiju: Veliki Fedor nokautiran u posljednjoj borbi karijere

M. Šljivak

Čuveni ruski borac i po mnogima najveći MMA borac svih vremena Fedor Emelianenko (46) porazom od Ryana Badera okončao je veliku karijeru nakon pune 23 godine.

Fedor Emelianenko izgubio je posljednju borbu karijere, a u meču za pojas teške kategorije Bellatora savladao ga je Ryan Bader tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Nakon godinu i po dana pauze čuveni Fedor je objavio da se povlači iz MMA svijeta. Dobio je šansu da ode kao šampion teške kategorije Bellatora, no po drugi put u karijeri je poražen od Amerikanca Badera.

Bader žestoko kreće od samog početka borbe. Brzo je Fedora bacio na pod, nastavio ga je pogađati žestoko, a nakon dobre minute primanja teških udaraca sudija Herb Dean je prekinuo borbu.

Ryan Bader je tako odbranio naslov prvaka teške kategorije Bellatora i ostat će upamćen kao čovjek koji je okončao karijeru vjerovatno najvećeg teškaša u povijesti MMA sporta.

Oglasi

"Tužan sam što nisam odradio borbu kakvu sam želio, ali sretan što sam dobio veliku podršku svih večeras i legendi s kojima sam dijelio ring u proteklih 20 godina. Hvala vam svima", poručio je Fedor nakon posljednjeg meča u karijeri.

Fedora mnogi smatraju najvećim borcem svih vremena. Bio je zaista čudesan u periodu od 2000. do 2010. godine kada je izgubio samo jedan od 33 meča koje je većinom radio u čuvenom Prideu koji je u tom periodu imao najbolje borce svijeta.

U posljednjoj borbi karijere na oproštaj su mu došle istinske legende MMA sporta. Tu su bili Randy Couture, Quinton Jackson, Mark Coleman, Chael Sonnen, Chuck Liddell, Dan Henderson i mnogi drugi...

Interesantno je da Fedor nikad nije želio doći u UFC. 'Posljednji car' kako nosi nadimak ne smatra da je previše propustio jer se protiv mnogih članova najveće svjetske promocije i borio.

"Gledam to iz drugačije perspektive. Da je bilo suđeno da se dogodi, dogodilo se. Nije bilo i nije se dogodilo. Borio sam se s mnogim UFC šampionima i sve sam ih pobijedio. Tako da mi ne smeta što nikad nisam bio tamo", jasan je Fedor.

Karijeru je čuveni ruski borac okončao s ukupno 40 pobjeda (samo devet odlukom), sedam poraza i jednom no contest borbom.

Bader je s druge strane došao do 31. pobjede u karijeri u kojoj ima i sedam poraza u još jedan no contest meč. Ovo mu je druga pobjeda nad Fedorom.

Promo

Top Komentari

tarchi
Ispišali se svi po ovoj ruskoj kurvi. Ispleo ga svako živ u UFC-u, dobio batina tamo i pobjegao odmah i evo i Bader koji je prosjecan borac ga izudarao dva puta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi