Odglumio ludilo, navukao kvotu protiv sebe do maksimuma - Kladionica mu je isplatila 12 miliona!
Ryan Garcia se zadnji smije jer su ga svi podcijenili (Foto: Screenshot)

Savršen posao Ryana Garcije

Odglumio ludilo, navukao kvotu protiv sebe do maksimuma - Kladionica mu je isplatila 12 miliona!

Midhat Šljivak

Ryan Garcia šokirao je svijet boksa pobjedom nad neporaženim šampionom Devinom Heneyjem. Proteklog vikenda u Brooklynu King Ryan je izveo spektakl u 12 rundi, tri puta je rušio Haneya, a sudije su mu na kraju dale pobjedu većinskom odlukom. Interesantno je da se Garcia kladio na sebe i dobio je 12 miliona dolara.

Ryan Garcia uspio se itekako dobro naplatiti od meča protiv Devina Heneyja u kojem je šokirao bokserski svijet. On je u 12 sjajnih rundi savladao velikog šampiona i zaradio je ozbiljnu cifru.

Garcia tvrdi da je ukupno zaradio 50 miliona dolara. Od ove cifre 12 miliona mu je isplatila kladionica u Las Vegasu. Uložio je dva miliona dolara na svoju pobjedu jer je bio apsolutni autsajder.

Sjajni bokser nakon svega likuje. Svojim nastupima na društvenim mrežama, gdje je glumio izbezumljenog tipa otkrivajući mračne tajne svijeta, prevario je apsolutno sve.

Kladionice su zbog toga dale ogromnu kvotu na njega. Iskoristio je to da se kladi na sebe i uzeo je ogromnu cifru.

"Ljudi su me podcijenili zbog društvenih mreža. Ispali su budale. Pobijedio sam i Las Vegas", govori Garcia i dodaje:

Oglasi

"Istina. Uložio sam dva miliona dolara na sebe i dobio sam 12 miliona. Osjećao sam nepoštovanje od svih, kao i od kladionica i zbog toga sam se odlučio uložiti novac", istakao je Garcia.

Također, 25-godišnji bokser tvrdi da je tokom kampa svakodnevno bio pod utjecajem alkohola, no da mu to nije previše smetalo u pripremama. Nažalost po njega, na vaganju je bio teži od dozvoljenog, pa je ostao bez pojasa koji je i dalje u vlasništvu Haneya.

Ryan Garcia je došao do najveće pobjede u karijeri. Sada je na omjeru 25-1 (20 KO), a sada cilja na revanš protiv čovjeka koji ga je jedini pobijedio Gervonte Davisa.

"Svi pričaju o tom malom glupavom Tanku. Idemo se boriti na 65 kilograma", napisao je Garcia.

Meč kojeg su imali bio je u kategoriji do 61 kilograma. Na Garciji su bili vidljivi tragovi skidanja kilograma i mnogi smatraju da zbog toga i nije pokazao ono najbolje od sebe.

Spreman je Ryan Garcia da se suoči s bilo kim u ovom trenutku. Prethodnih mjeseci je savršeno odglumio ludilo, prevario je apsolutno sve i sigurno da više niko neće nasjesti na ovakve stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi