Pomračenje uma poznatog boksera: Zabrinjavajući snimci podigli su cijeli svijet na noge
Teške scene mladog boksera

Garcia objavljuje neshvatljive stvari

Pomračenje uma poznatog boksera: Zabrinjavajući snimci podigli su cijeli svijet na noge

Midhat Šljivak

Američki bokser Ryan Garcia (25) objavio je veoma uznemirujući snimak na kojem se tvrdi da je ubijen. Nedugo zatim se oglasila njegova bivša supruga Andrea Celina koja traži pomoć 25-godišnjaka koji očigledno ima pomračenje uma.

Ryan Garcia priprema se za meč protiv Devina Haneyja koji je zakazan za 20. april u Las Vegasu, a pred ovaj meč događaju se zabrinjavajuće stvari s 25-godišnjim bokserom iz Kalifornije.

Garcia je jučer objavio snimak na kojema se tvrdi da je ubijen. Tu su satanističke poruke i ovakva scena zabrinula je ljubitelje boksa.

[twitter]https://twitter.com/RyanGarcia/status/1764342801490116756[/twitter]

Ubrzo se oglasila njegova bivša supruga Andrea Celina. Javno je zatražila od ljudi da se mole za Ryana jer on nije dobro.

"Molite se za njega. U kontaktu sam s njim, izgleda dobro, ali nije tako", napisala je Celina i dodaje:

Oglasi

"Duboko u srcu znam da je u teškoj depresiji. Ovo što objavljuje nije obično trolanje. Zabrinuta sam, kao i članovi njegove porodice."

"Mi nismo dio ovoga, samo želimo da mu bude bolje. Ovo je stvarno. Molite se za njega", napisala je Andrea Celina.

Nakon ovog oglasio se i otac Henry Garcia. Tvrdi da je sve OK i da se njegov sin samo šali.

"Da, Ryan je OK. Samo se šali na pogrešan način", poruka je Henryja Garcije.

Oglasi

Garcia je početkom januara došao u centar pažnje javnosti. Istog dana kada su dobili sina ostavio je suprugu s kojom ima i trogodišnju kćerku.

Što se bokserske karijere tiče Garcia je nekadašnji privremeni prvak lake kategorije po organizaciji WBC. U karijeri je odradio 25 borbi i ima učinak od 24 pobjede (20 nokauta) i jednog poraza. Dobio ga je čudesni Gervonta Davis.

Protiv Devina Heneyja će 20. aprila napasti WBC pojas superlake kategorije. U ovom meču je autsajder, ali je uspio 'zakuhati' stvari pred borbu i vrijeđanjem islama poprilično naljutiti neporaženog rivala.

"Rekao je neke stvari o mojoj vjeri koje sad ne može povući. Dobro zna šta je rekao i kome je rekao. Ovo je lično. Morat će biti primjer za druge. Ovo je u ime Allaha i za sve muslimane svijeta", poručio je Haney pred borbu.

Garcia i on su se već suočili oči u oči. Haney je istakao da se rival osjeti na alkohol i nije mu se nakon toga želio više približavati.

Ako do borbe dođe u terminu koji je planiran, definitivno će to biti zaista žestok sukob. Haney je favorit, ali Garcia sigurno neće tako lako prepustiti pobjedu rivalu i tražit će svoju šansu da postane šampion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi