S kim želi da se bori Khabib Nurmagomedov?

Otkrio borbe o kojima sanja

S kim želi da se bori Khabib Nurmagomedov?

M. Šljivak

Prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov najavio je dvije borbe u ovoj godini.

Povratnički meč The Eagle će vjerovatno odraditi u Abu Dhabiju 7. septembra i u ovom duelu bi se trebao boriti protiv pobjednika subotnjeg duela između Maxa Hollowayja i Dustrina Poiriera, duela iz kojeg će pobjednik odnijeti pojas privremenog prvaka lake kategorije.

Ipak, taj će pojas morati da potvrde protiv Khabiba, a s obzirom na to da planira dva meča (7. septembar i 21. decembar), čudesni Dagestanac je objavio i imena trojice protivnika sa kojima "sanja" borbe.

"Želim se boriti protiv najboljih. Tri borbe koje bih želio odraditi? To su dueli protiv Tonyja Fergusona, Maxa Hollowaya i borca koji bude imao bolji pobjednički niz između Justina Gaethjea i Kevina Leeja", istakao je Khabib.

Dagestanski borac je na savršenom omjeru od 27-0, a posljednji meč je odradio 6. oktobra prošle godine kada je pregazio Conora McGregora.

Nakon meča su nastale i nemile scene u publici, gdje je najdeblji kraj izvukao upravo Khabib, koji je platio pola miliona dolara kazme i kažnjen je suspenzijom od devet mjeseci.

Top Komentari

Zoilomas
Jao kapice ??
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi