'Iranski Hulk' objavio veliki povratak - 170 kilograma mase, sjekira izdaje i novi početak
Sajad Gharibi, odnosno iranski Hulk, postao je predmet ismijavanja širom svijeta nakon prve borbe koju je odradio u Abu Dhabiju (Foto: Instagram)

Sajad Gharibi žestoko trenira

'Iranski Hulk' objavio veliki povratak - 170 kilograma mase, sjekira izdaje i novi početak

M. Šljivak

Iranac Sajad Gharibi, poznatiji kao 'Iranski Hulk', objavio je veliki povratak na scenu. On je godinama lažirao fotografije na društvenim mrežama i predstavljao se kao mišićava zvijer, no ispalo je kako je obični prevarant koji nema mišića na sebi, pa se obrukao u bokserskom meču protiv Kazahstanca Djumanova Almata Bakhyatovicha.

Sajad Gharibi godinama je na društvenim mrežama pokazivao mišiće i ogromno tijelo. Najavljivao je kako će pokoriti svijet svojom silnom snagom, pa se odlučio ući u ring protiv 'Kazahstanskog titana' Djumanova Almata Bakhytovicha.

Umjesto mišićavog diva u ringu se pojavilo debeli zdepasti momak. Nije izdržao dugo. Jedva da je dizao ruke u borbi i meč je prekinut nakon nekoliko minuta, pa se 'Hulk' propisno obrukao.

Uplakan i u suzama Sajad je rekao kako mu je žao i ubrzo je nestao sa scene. Uklonio je fotografije s društvenih mreža i niko nije imao informacije o njemu.

Ipak, nekoliko mjeseci kasnije 'Hulk' je objavio povratnički video. Sprema se s trenerom za nove izazove i lako bismo ga uskoro mogli gledati ponovo u ringu.

"U ljeto prošle godine bio sam kao posječeno drvo od strane osobe kojoj sam najviše vjerovao u životu. To je bila sjekira izdaje, ali ja imam svoje ime", poruka je iranskog Hulka.

Oglasi

Njegova objava očekivano je izazvala brojne salve smijeha. Apsolutno niko ne vjeruje da on išta može napraviti u svijetu borilačkog sporta, no svakako da ga brojne 'lijeve' promocije žele angažovati u svojim cirkuskim borbama.

Hulk je spreman da se dokaže. Žestoko radi i vidjet ćemo kako će proći njegov povratak na veliku scenu.

Otišli su pronaći iranskog Hulka i počeli plakati od smijeha: "Pa, šta je ovo ljudi moji"

Iranski Hulk Sajad Gharibi bio je prava napast na društvenim mrežama. Objavljivao je snimke svog nestvarno napuhanog tijela, pokazivao je nenormalnu snagu i najavljivao je kako će pokoriti borilački svijet.

Dobio je Gharibi priliku da se dokaže. Zakazao je meč u Abu Dhabiju protiv 'Kazahstanskog Titana' Djumanova Almata Bakhytovicha i poprilično se obrukao.

Oglasi

Meč protiv Djumanova otkrio je i kako Sajad zapravo nije čovjek kojim se predstavlja. Nije uopšte imao mišiće kao na fotografijama koje je postavljao i nije želio skidati majicu tokom borbe.

Nije se znao ni boriti. Jedva je mogao dići ruke i meč je brzo završen u korist protivnika, a Iranac je potom nestao s lica zemlje i izgubio mu se trag.

Do njega su pokušali doći vlasnici poljske MMA promocije FAME, Wojtek Gola i Rafal Pasternak. Željeli su mu ponuditi saradnju, našli su ga u Iranu i ostali su za zaprepašteni onim što vide.

"Nema šanse da ćemo ga dovesti. On je zapravo mali debeli čovjek i nema šanse da se može boriti. Ono što je prikazivao je prevara i fotomontaža", rekao je Wojtek Gola i dodaje:

Oglasi

"Otišao sam u Iran s Rafalom i kada smo ga sreli, umalo smo popadali sa stolica. Možda izgleda cool u snimcima, ali čovjek je jednostavno samo debeo", govori Gola.

Ipak, postoje određene promocije koje su spremne angažovati Gharibija u takozvanim 'freak borbama'. Ponude dolaze iz Rusije koja od ovog Iranca žele napraviti zvijezdom u svojoj zemlji.

Nestao s društvenih mreža zbog sramote koju je izazvao

Hulk je prije nekoliko mjeseci najavljivao velike stvari. Objavljivao je snimke u kojima se bori s nekoliko momaka, pokazivao je ogromne mišiće i snagu, ali je očigledno prevario čitav svijet.

Prema određenim informacijama Gharibi ima 170 kilograma. Mišići na njegovom tijelu ne postoje, ali postoji barem stid, pa se izvinjavao svima nakon bruke koju je doživio u ringu.

Oglasi

"Nemam šta drugo reći osim da me je sramota. Izvinjavam se iranskom narodu", poručio je nesretni Hulk, ali ga je njegov trener opravdavao činjenicom da je došao nespreman.

"Imali smo jako lošu situaciju. Sajad je došao u Teheran na trening, ali imali smo finansijske probleme. Sponzor nije održao riječ i Sajad je sa mnom trenirao samo dvije sedmice. Rekao sam mu da nije spreman za borbu, ali morao sam biti uz njega. Bio je prinuđen da se bori i neko je morao biti tu s njim".

Gharibi je naravno zbog svega bio izložen ismijavanju. Zbog toga je nestao s društvenih mreža, no sigurno je da bi njegov eventualni povratak u ring ponovo izazvao popriličnu pažnju.

Rusi su spremni da ga vrate u život. Sigurno će imati dobru ponudu za Gharibija i vidjet ćemo hoće li se debeljuckasti Iranac odlučiti na povratak borbama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi