Šampion brutalno napao izazivača u hotelu

Wilder nasrnuo na potencijalnog rivala

Šampion brutalno napao izazivača u hotelu

M. Šljivak

Američki bokser i nosioc WBC pojasa teške kategorije Deontay Wilder, imao je nakon odbrane naslova žestok obračun sa potencijalnim izazivačem Dominicom Breazealeom.

Timovi dvojice boksera su imali žestok obračun u hotelu u Alabami i to nakon što je Wilder odbranio naslov prvaka svijeta protiv Geralda Washingtona.

Istu noć je borbu imao i Breazeale. On je pobijedio naturalizovanog Poljaka Izua Ugonoha nokautom u petoj rundi, te je on sada potencijalni izazivač za naslov kojeg drži Wilder. U holu hotela je došlo do zaista žestokog obračuna, a Breazeale tvrdi kako je Wilder sve započeo.

"Wilder je s grupom od 20-ak ljudi napao moj tim. Bili su to prljavi udarci i to pred očima moje žene i djece. Ovaj kukavički napad nema mjesta u boksu i vjerujte da neće proći nekažnjeno", napisao je Breazeale.

Vjerovatno će se stvari između ove dvojice boraca na kraju riješiti u ringu. Wilder za sada nije osjetio gorčinu poraza, dok Breazeale u karijeri ima jedan poraz i to od Anthonyja Joshue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi