Satoshi Ishii doživio poraz od Goltsova, Mirko Cro Cop se nervirao pored ringa

Japanski borac pod hrvatskom zastavom

Satoshi Ishii doživio poraz od Goltsova, Mirko Cro Cop se nervirao pored ringa

Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca kojeg trenira lično živa legenda ovog sporta Mirko Cro Cop, Satoshi Ishii, ispao je sinoć iz doigravanja PFL turnira teške kategorije u Las Vegasu. 

Ishii je u četvrtfinalnom dvoboju izgubio od ruskog borca Denisa Goltsova koji je inače prvi nosilac turnira čija će se završnica odigrati u novogodišnjoj noći a pobjednik će osvojiti nagradu od milion dolara.

Borba između Ishiija i Goltsova nije bila pretjerano atraktivna, a ruski borac je na kraju slavio odlukom sudaca. Jedan sudac je meč proglasio izjednačenim dok su preostala dvojica prednost dala Rusu.

Inače, japanskog borca koji se bori pod hrvatskom zastavom pored ringa je u ulozi trenera bodrio Cro Cop, ali na kraju su obojica bila utučena zbog poraza.

Još jedan borac koji trenira sa Cro Copom Ante Delija pojavio se u Las Vegasu, ali samo kao zamjena ukoliko se neki od boraca povrijedi.

Ishii je nakon ovog poraza u karijeri na omjeru od 22 pobjede, devet izgubljenih mečeva i jednog remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi