Šampion dao najhomofobnije moguće izjave, žrtva je novinar, priča o "gay sinu" mnoge šokirala

Sead Strickland je opet u centru pažnje

Šampion dao najhomofobnije moguće izjave, žrtva je novinar, priča o "gay sinu" mnoge šokirala

Edmir Škorić

Novi šampion srednje kategorije UFC-a Sean Strickland poznat je po kontroverznim stavovima i često je u centru pažnje, sada zbog komentara na račun LGBTQ populacije.

Novinar Alex Lee postavio je Stricklandu nekoliko razumnih pitanja o LGBTQ, ali borac je podijelio neke od najhomofobnijih komentara i anti-LGBTQ stavova koje je ikada iznio neki profesionaln sportista.

Na kraju su on i novinar dobro "zakuhali" uoči UFC-a 297. u Torontu. Strickland je svoj odgovor započeo pitanjem Leeju je li glasao za sadašnjeg kanadskog premijera Justina Trudeaua.

"Neću reći", odgovorio je Lee. Nakon što je Leeja nazvao "neprijateljem", Strickland je pitao Leeja je li homoseksualac, koji očito to nije, ali nije želio dati nikakav odgovor.

"Kada biste imali sina i on bi rekao, da, čovječe, ne želite unuče?" Strickland je upitao Leeja. Kada je Lee rekao da “ne bi imao problema s tim”, Strickland je osobno napao novinara:

Oglasi

"Ti si dio problema", rekao je Strickland Leeju, prije nego što mu je rekao "J*bi se."

Strickland je Leeja nazvao "infekcijom" i "sve što nije u redu sa svijetom".

"Dolazim iz grada koji ima vrlo jaku LGBTQ zajednicu", rekao je Lee za Outsports nakon susreta sa Stricklandom. “Nikada mi nisu odgovarali stavovi mnogih boraca o LGBTQ pitanjima, a on je bio gori od većine. Osjećao sam da je moja odgovornost prema zajednicama u gradu Torontu postaviti ta pitanja.”

UFC ima razne javno objavljene homoseksualne i lezbijske sportiste. Bit će zanimljivo pratiti reakciju UFC-a, s obzirom na užasnu anti-gay poziciju koju je Strickland ponovo zastupao.

Oglasi

Inače, krajem prošlog mjeseca je 30-godišnji UFC borac privukao dosta negativnih komentara kada je odgovorio na teoretsko pitanje jednog fana o tome da li bi radije imao gay sina ili "THOT" (slengovski izraz koji je alternativa za drolju ili kurvu) kćerku.

"Da imam sina homoseksualca, mislio bih da nisam uspio kao muškarac", odgovorio je Strickland. "Da imam kurvu za kćer, pomislio bih da samo želi biti poput svog tate lol!!"

Zatim je rekao kako on zapravo podržava gay muškarce i kako su homoseksualci "uspjeli" jer su sretni i mogu se seksati sa svojim "prijateljima" cijeli dan, dok hetero muškarci moraju "obavljati ozbiljan posao da bi povalili nešto".

"Čujte, gay muškarci su super, podržavam njih i njihove izbore. Sloboda!" napisao je UFC profesionalac. "Gay dečki su uspjeli. Većina gay dečki koje poznajem uvijek su sretni. Svi se samo mogu družiti s prijateljima po cijele dane i seksati se. Mi hetero muškarci, mi smo sjebani... moramo ozbiljno raditi da bismo nešto povalili . Nije pošteno."

Top Komentari

user1635426697
Konacno neko s mudima!!! Svaka cast!
1 0
Drakula
Svaka cast! Podrska velika. Smrt lgbt ljudima i cifutima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije