Trener Senad Osmanović reagovao na teške optužbe Melise Mehanović: "Njeni navodi nisu istiniti"

Oglasio se trener Golden Team Kalesija

Trener Senad Osmanović reagovao na teške optužbe Melise Mehanović: "Njeni navodi nisu istiniti"

M. Šljivak

Tinejdžerka iz Kalesije Melisa Mehanović (17) objavila je jučer saopštenje u kojem je optužila svog kickboxing trenera Senada Osmanovića za brojne uvrede tokom zajedničkog rada.

Ova 17-godišnjakinja ističe da je zbog toga odlučila napustiti kickboxing tim "Golden Team Kalesija", ali da joj Osmanović ne da ispisnicu zbog čega ne može nastupati za novi tim.

Nakon što je MELISA OBJAVILA SAOPŠTENJE, odlučio je reagovati i prozvani trener Senad Osmanović. On je u javnost izašao svojim saopštenjem u kojem negira navode svoje bivše učenice.

"Ovim putem želim u potpunosti negirati navode koje je objavila bivša članica mog kluba Melisa Mehanović, a u kojem se po instrukciji njenih roditelja na najbezobzirniji način blati ime mene i mog kluba Golden Team Kalesija koji postoji preko 20 godina i u kojem sam bio trener hiljadama dječaka i djevojčica.

"Klub koji je ovu drzavu predstavljao u cijelom svijetu gdje su ćlanovi mog kluba osvajali svjetske i evropske medalje i gdje do ovog trenutka niko u ovih 20+ godina postojanja ovog kluba niko nikada nije rekao ružnu riječ o meni kao treneru ili mom klubu, osim moje bivše takmičarke Melise koja je došla sa 12 godina kod mene u klub i koju sam naučio prvim "koracima" u ovom sportu i od koje sam napravio jednu od boljih takmičarki u njenoj kategoriji, a koja po instrukcijama drugih na ovaj način pokušava omalovažiti i poniziti mjesto i čovjeka koji joj je i prenio sportsko znanje zbog kojeg sad ima mogućnost da se ponosi".

"Dotična se obratila KickBoxing savezu da joj dozvoli da nastupi za drugi klub navodeći izmišljene razloge nezadovoljstva koje sam ja demantovao i dostavio u savez. To su u upravnom odboru razmatrali i jednoglasno odbili zahtjev kao neosnovan. Razlog njenog nezadovoljstva je taj što sam joj ukazao na foliranje od povreda tokom meča da bi sudac sankcionisao njenu protivnicu, a s obzirom da oduvijek djecu učim sportskom i fer ponašanju, takvo njeno ponašanje sam odmah spriječio, a što njoj naravno nije bilo pravo."

"Zatim sam joj ukazao na njeno nepristojno ponašanje pred mlađim takmičarima gdje sam joj pokušao objasniti da kao starija mora biti uzor toj djeci i da je moralno ponašanje obavezno u ovom klubu te da se ne može ponasati na takmičenju protivno kulturnom i moralnom kodeksu, a pogotovo jer to ne priliči jednoj maloljetnoj djevojčici, što je vjerovatno bio i okidač za njeno nezadovoljstvo i netrpeljivost koju je stvorila prema meni i klubu".

"Što se tiče donacija, naš klub je poznat po tome što od svog nastanka pa do danas "krpi kraj sa krajem", te da uz minimalnu finansijsku pomoc uspjevamo svejedno djeci obezbjediti sve uvjete za trening i opremu za takmičenje uključujući i gore spomentu kojoj je obezbjeđeno sve što je bilo potrebno za takmičenje osim njenih ličnih troškova. Dakle, njeni navodi su samo jeftin pokusaj blaćenja kluba koju ju je stvorio. Patetično zvuči tekst koji je dotična objavila, narod koji ne poznaje situaciju možda i nasjedne na verziju "ugrožene djevojčice" ali hiljade takmičara koji su prošli kroz moj klub mogu demantovati navode jedne osobe".

"Još jednom naglašavam, vezano za ispisnicu, nije problem dobiti je ali na ljudski i legitiman način. Ona je registrovana za ovu sezonu u našem klubu i zato po pravilima ne može nastupati za drugi klub, kao što ni fudbaler ne može svojevoljno preći u drugi klub kad on poželi i odmah usred sezone zaigrati za drugi tim, tako ne može ni ona raditi šta joj je volja i kako joj je volja".

"Na silu i na lažne optužbe pogotovo ne može. Uprskos svemu Melisi želim sve najbolje, 7 godina svog vremena sam potrošio trenirajući nju i davajući svoj maksimum da bi od nje napravio vrhunskog sportistu i vrhunsku osobu sa snažnim i kvalitetnim karatkerom i moralom. Za ovo drugo nadam se nije kasno".

Top Komentari

Toniche
Ispisnicu u Amaterskom sportu (a to jest u ovom slucaju jer nema ugovora i nije placena) u 3 u noci u sred takmicenja mozes dati ispisnicu bez problema. Nema nikakvih prepreka i moze odma sutra ako se registruje da nastupa za drugi klub na istom takmicenju. To sto on prica je profesionalni sport i ne mozes raskidati ugovore kako hoces.. U ovom slucaju on je ocigledno idiot kreten koji zbog inata nece da dadne ispisnicu.. Treba to nalupati i istjerati oz sporta.. On bi trebao biti primjer izvoli ispisnicu i doviđenja.. A ne javno se prepire sa maloljetnim djetetom.. Ko je sve trener majko moja..
7 1
Zulfikar
"Još jednom naglašavam, vezano za ispisnicu, nije problem dobiti je ali na ljudski i legitiman način.“ Da li u zakonskom pravilniku pise to da se ospisnica iskljucivo dobiva na ljudski nacin??? Koji parmak ima još I “svoj klub” da ne povjerujes. Nije ova maloljetna djevojka imala profesionalni ugovor sa Realom vec sa kickboxing klubom iz Kalesije, dakle trazi ti ispisnicu is kluba ti joj istu urucis istog momenta i mirna Bosna.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi