Senzacionalni povratak Klitschka: Dobio bogatstvo, već se zna datum prve borbe?

Navodno je sve dogovoreno

Senzacionalni povratak Klitschka: Dobio bogatstvo, već se zna datum prve borbe?

Legendarni teškaš Wladimir Klitschko je, navodno, spreman vratiti se iz bokserske penzije i vrlo brzo ponovo kročiti u ring.

Klitschko je odlučio prekinuti penziju nakon što je postigao unosan dogovor sa streaming servisom DAZN.

Ako je vjerovatni ukrajinskom portalu SportArena, 43-godišnji Wladimir Klitschko je prihvatio ugovor za tri borbe vrijedan oko 108 miliona eura.

Špekuliše se i da će se nekadašnji prvak svijeta u teškoj kategoriji vratiti u ring 25. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu. To bi trebala biti i njegova prva borba u domovini još od 1998. godine.

Klitschkov nekadašnji promoter Tom Loeffler je prošle sedmice govorio o potencijalnom povratku legendarnog Ukrajinca u ring.

"Imao je tako dobar šampionski niz da ga mnogo ljudi želi ponovo vidjeti u ringu. Jedna kompanija mu nudi mnogo novca da se vrati. On je jednostavno jedan od tih brendova koje ljubitelji boksa uvijek žele vidjeti ponovo. I ja bih volio da se vrati", izjavio je Loeffler, pa dodao:

"Ne znam da li je poptuno zadovoljan sa onime što je već postigao u svojoj karijeri... Biće to njegova odluka. Vratit će se ako misli da ima smisla... Postavljao je fotografije i snimke na društvenim mrežama koji daju na znanje da je bokserski 'virus' još u njemu... Bio je tako blizu kada je bacio u nokdaun Anthonyja Joshuu... Ako mene pitate, volio bih ga vidjeti u ringu sa Wilderom".

Ipak, treba dodati da nije poznato s kim bi se Wladimir Klitschko mogao boriti 25. maja u Kijevu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi