Niko im ništa ne može: Dagestanci uletjeli u oktagon i nastao je potpuni haos

Tuča nakon borbe

Niko im ništa ne može: Dagestanci uletjeli u oktagon i nastao je potpuni haos

Midhat Šljivak

Dagestanski borac Shamil Magomedov izgubio je jučer meč u HFC promociji od Magomeda Akaeva. Poraz nije dobro prihvaćen u timu ovog 30-godišnjeg borca pa je došlo do žestokog obračuna u oktagonu.

Shamil Magomedov poražen je od Magomeda Akaeva odlukom sudija. Međutim, takva odluka mu se nije dopala pa je u oktagonu tražio dodatni obračun s protivnikom.

Nakon što je palo nekoliko teških riječi s obje strane uslijedio je potpuni haos u oktagonu. Uletjeli su timovi oba borca i krenuo je žestok fizički obračun.

Palo je dosta teških udaraca, osiguranje je HFC promocije ubrzo je uletjelo u oktagon da smiri zaraćene strane i uspjeli su ih smiriti nakon 40-ak sekundi žestoke tuče.

Oglasi

Uspjeli su ih na kraju odvesti iz oktagona, ali nema dileme da se među Dagestancima neće tek tako završiti i da će između ovih ekipa ostati netrepeljivost.

Na kraju Magomedov mora priznati poraz. Iako tvrdi da je pokraden on je po prvi put u karijeri izgubio meč i sada je na omjeru od devet pobjeda i jednog poraza.

S druge strane njegov rival Magomed Akaev nastavio je fenomenalan niz pobjeda. Trenutno je na omjeru od 9-0.

Nakon svega viđenog treba očekivati i eventualni revanš. Neće se u timu Shamila Magomedova pomiriti s porazom i sigurno da će tražiti još jednu borbu.

Ovaj haos u oktagonu neodoljivo podsjeća na ono što je napravio legendarni Khabib Nurmagomedov na meču protiv Conora McGregora u Las Vegasu. Tada je The Eagle započeo haos u publici, a bilo je tuče i u oktagonu.

Dagestanci važe za najbolje borce svijeta. Dosta njih ima kratak fitilj i nije baš pametno raspravljati se s njima.

Top Komentari

plemic
ove divljake treba poslati u gazu da pomognu braći hamasovcima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije